„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Artuss Kaimiņš: „Es jums piedāvāju nebūt auniem”

Iespējams, Artuss Kaimiņš ir deputāts, par kuru būs dzirdējuši arī tie, kas apgalvo, ka vispār neinteresējas par politiku. 12.Saeimas vēlēšanās Latvijas reģionu partijas Rīgas apgabala sarakstā viņš bija 35., bet vēlētāji viņu „uzcēla” pirmajā vietā. Varbūt šos panākumus Nacionālā teātra aktierim nesa viņa vadītais interneta blogs „Suņu Būda”, kurā Artuss visiem „kārtīgi sadod”, un solījumi apkarot meļus un zagļus. Pagaidām jaunais deputāts figurē ziņu virsrakstos pārsvarā tāpēc, ka nekad un nekur nešķiras no savas nelielās videokameras, kā arī iekuļas skandālos, tā nodarbinot Saeimas Ētikas komisiju. Janvārī Artuss Kaimiņš pirmo reizi bija atbraucis uz Daugavpili un ārpus deputātu vizītes oficiālās programmas ieradās uz tikšanos ar interesentiem Daugavpils Universitātē, kur bija sanākuši vairāk nekā 30 cilvēku, pārsvarā jaunieši.

Daugavpilī deputāts ir pirmo reizi. Domes priekšsēdētājs viņam stāstījis, ka te neesot problēmas ne ar krievu, ne ar latviešu valodu. Bet viņš, nopircis veikalā košļenes un nācis šurp, vairākiem cilvēkiem prasījis ceļu uz universitāti, bet visi atbildējuši krieviski. Vietējā televīzijā gan viņam esot izstāstījuši „īsto situāciju”, ka te neviens latviski nerunā. Puisis jautā, ko darīt Daugavpilī jauniešiem latviešiem, un aizrāda Artusam, lai nepārtrauc, kad viņš runā. Artuss saka, ka nevarētu atbildēt sev, ko viņš te grib darīt, jo ir šeit aizvadījis dažas stundas. Viņaprāt, ir jāmācās, jāiegūst augstākā izglītība… „Ja tev Balvos zeme ir, varbūt vari tur kaut ko sākt. Es aizbraucu uz Ameriku, gadu tur nodzīvoju un atbraucu atpakaļ...” – Artuss sāk kārtējo kaismīgo runu, kuru sarunu biedrs pārtrauc ar – labi, es jums netraucēšu… „Ko tu gribi, kad izaugsi liels?” vaicā A.Kaimiņš. „Dzīvi, kurā varētu būt pilnvērtīgs,” atbild jaunietis.

Jaunieši ievirzīja sarunu par medijiem Latvijā, īpaši interneta portāliem. Artuss saka : „Ja tu esi auns un uzņem tikai to informāciju, ko dod mediji, kas ir pirkti… ir taču alternatīvas informācijas, „Suņu Būda”. Es jums piedāvāju nebūt auniem. Interneta ziņu portālos nav satura, viņi ņem no citiem, un jūs muļķīši, viņus uzturat ar saviem klikšķiem. Ukrainā ir karš, bet tas, ka Kaimiņam žaketē ir caurums, ir galvenā ziņa, nav nekādas atlases, notiek zombēšana. Tāpēc es atnācu jums pateikt, ka nav tik drausmīgi, kā jūs domājat, bet ir DRAUSMĪGI! Es neesmu jums te Če Gevara vai priesteris, kas stāstīs pasaules uzbūvi. Pašiem ir jāsaprot.”

Visu rakstu lasiet 30. janvāra numurā.