„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Tiešie norēķini daugavpiliešus neieinteresēja

Janvārī kopā ar decembra rēķiniem daugavpieliši saņēma aptaujas anketas, kurās piedāvāja izvēlēties – saglabāt līdzšinējo norēķinu principu vai pāriet uz tiešajiem maksājumiem pakalpojumu sniedzējiem.

Maksājot par komunālajiem pakalpojumiem, lielākā daļa Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) apkalpoto māju saņēma kopēju DzKSU un siltumtīklu rēķinu. Jaunā sistēma piedāvāja saņemt atsevišķu rēķinu par katru pakalpojumu. Aptaujas lapā bija norādīts, cik maksās katra uzņēmuma rēķins.

Kā jau iepriekš skaidroja DzKSU vadītājs Jevgeņijs Oļenovs, no 16. līdz 30. janvārim DzKSU rīkoja iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kura norēķinu sistēma viņiem varētu būt visērtākā – kopējs DzKSU rēķins, kurā fiksētas katra piegādāja pakalpojuma izmaksas, vai atsevišķs rēķins, pie sūta tieši pakalpojuma sniedzējs.

Aptaujas lapā bija fiksēta maksa par katra atsevišķa pakalpojuma sniedzēja rēķinu. Šos datus iesniedza paši pakalpojumu sniedzēji: atkritumu izvešana – 3,62 eiro, ūdens un kanalizācija – no 1,62 līdz 3,28 eiro, apkure – 0,66 eiro. Tā ir maksa par nosūtīto rēķinu, nevis pakalpojumu.

Balsošana nenozīmē, ka katrs dzīvoklis izlems, kuru sistēma tam ir izdevīgāka. Lēmums tiek pieņemts par visu māju – saņemt vienotu vai atsevišķus rēķinus. „Par” vai „pret” tiek izlemts, pamatojoties uz balsu summu – 50% plus viena balss.

Visu rakstu lasiet 6. februāra numurā.