„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.3 °C
nedaudz mākoņains

Ja Kraujā būs kultūras centrs, turp rosina pārcelt arī Daugavpils novada domi

 

 

Sakārtot ceļus un ielas un ierīkot pirtis vai tomēr uzcelt jaunu kultūras un izglītības centru. Šī dilemma, ko darīt vispirms, Daugavpils novada domes deputātiem atkal bija5. februārī, kad gan Izglītības, kultūras un sporta komitejā, gan apvienotajā Finanšu, Izglītības, sporta un kultūras, Sociālo un veselības jautājumu un tautsaimniecības komitejā Naujenes pagasta pārvaldes vadītājai un Būvvaldei tika uzdots sagatavot dokumentāciju centra būvprojekta metu konkursam.

 

Domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska atzina, ka durvis ir atvērtas diskusijai, jo, kamēr nav skices un skaidrības, kāds būs centrs un cik maksās būvniecība, tikmēr deputāti nevar lemt – celt to vai ne.

Kultūras un izglītības centra izveidošanas Kraujā ideja tiek virzīta tālāk, pamatojoties uz iedzīvotāju aptauju, kurā 57% naujeniešu atbildēja, ka centram ir jābūt, teica I. Miglāne, solot, ka metu konkursa dokumentu sagatavošanu apmaksās no pārvaldes nevis novada domes budžeta, - Naujenes pagastā tiks izsolīti vairāki nekustamie īpašumi, un par izsolē iegūto naudu varēs segt visus izdevumus.

Visu rakstu lasiet 10. februāra "Latgales Laikā".

 

Autores foto