„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.1 °C
daļēji mākoņains

lūkstieši aicinās pašvaldību atsaukt ūdenssaimniecības tarifu projektu

 

Noslēdzoties Ilūkstes novada ūdensapgādes un kanalizācijas tarifu projekta uzklausīšanas sanāksmei, kas notika 6. februārī pilnā Ilūkstes novada kultūras centra mazajā zālē un ko rīkoja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Latgales nodaļa, iedzīvotāji nolēma, ka Ilūkstes novada domei iesniegs vēstuli ar parakstiem par šī projekta atsaukšanu. Galvenais pretarguments, ko iedzīvotāji pauda divas ar pusi stundas ilgajā sanāksmē, ir tas, ka pirms tam projekts nebija apspriests iedzīvotāju sapulcēs un tarifi dažos pagastos pieaugs par 100% nevis pakāpeniski.

Gunita Surgovta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jau ir iesniegusi protesta vēstuli, ko ir parakstījuši gandrīz 1000 iedzīvotāji, taču, kā skaidroja komisijas Latgales nodaļas vadītājs Jānis Kravalis, projektu var atsaukt tikai tā iesniedzējs SIA „Ornaments”. Tā kā tas ir pašvaldības uzņēmums, tad iedzīvotāji šādu vēstuli rakstīs arī pašvaldībai.    

Atbildot uz biežāk uzdoto jautājumu, kāpēc tarifam jāpieaug tik strauji, dažviet pat par 141,5%, un kāpēc uzņēmums strādā ar zaudējumiem, SIA „Ornaments” valdes loceklis Jurijs Altāns pastāstīja, ka viņš uzņēmumu pārņēma ar zaudējumiem un viņam nav zināms iemesls, kāpēc tarifi netika mainīti jau agrāk.

 

Visu rakstu lasiet 10.februāra "Latgales Laikā"

 

Autores foto