„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.3 °C
daži mākoņi

Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls sāk darbu ar labām ziņām ceļotājiem

 

 

Daugavpilī viņš jau ir mēnesi, šajā laikā jau paspējis nedaudz iepazīt pilsētu un neformāli pakomunicēt ar pilsētas un novada vadību. Latvijā Vladimirs Kļimovs ir pirmo reizi, viņš joko, ka, strādājot Baltkrievijas Republikas Ārlietu ministrijā, jau pabijis 30 valstīs, bet kaimiņzemi Latviju nav izdevies apmeklēt ne reizi. Viņš dzimis Krievijā, Krasnodaras novadā, ieguvis augstāko izglītību divās jomās – inženierzinātnēs un ekonomikā. No 1994. līdz 2010. gadam strādājis BR prezidentam Aleksandram Lukašenko pakļautās struktūrās, no 2010. gada pārgājis ĀM diplomātiskajā dienestā, kur līdz 2014. gada decembrim vadīja vienu no pārvaldēm. Brīvajā laikā viņš aizraujas ar medībām un makšķerēšanu, turklāt jau paspējis aizbraukt pamakšķerēt.

Ģenerālkonsuls uzskata, ka viens no uzdevumiem ir diplomātiskās iestādes un Latgales baltkrievu diasporas sadarbības turpināšana, reģionā ir 10 baltkrievu biedrības. V. Kļimovs pateicās pašvaldībām par nacionālo biedrību atbalstu, piemēram, Dagdā un Jēkabpilī baltkrieviem tagad ir pastāvīgas telpas.

Vēl viens uzdevums – sadraudzības sakaru veidošana un paplašināšana starp Latgales un Baltkrievijas novadiem. Pagaidām sadraudzības saiknes ar Baltkrievijas pilsētām ir tikai 12 novadiem un 2 pilsētām no 40. V. Kļimovs atzīmēja, ka ģenerālkonsulāts varētu veicināt šo sakaru skaita palielināšanu un kvalitātes uzlabošanu.

Ģenerālkonsuls nesen tikās ar Daugavpils tūrisma firmu pārstāvjiem, arī tūrisma jomas attīstība ir viena no konsulāta prioritātēm. No 9000 vīzu, ko konsulāts izsniedza pagājušajā gadā, tikai 342 bija tūrisma vīzas. Tas ir maz, tomēr jau četrreiz vairāk nekā 2013. gadā. Baltkrievija ir ļoti interesanta tūrisma ziņā, īpaši perspektīvs ir ekotūrisms, atveseļošanās un reliģiskais tūrisms, pastāstīja Vladimirs Kļimovs.

Droši vien, ģenerālkonsulāta ziņu būs patīkami uzzināt tiem, kuri izmanto pārrobežu vienošanos par vienkāršotu robežšķērsošanu. No 10. februāra atļaujas noformēšanas laiks būs uz pusi īsāks – lai to saņemtu, 20 dienu vietā būs jāgaida tikai desmit darba dienas. 2015. gadā tiks strādāts pie tā, lai tiktu atcelti saraksti pierobežas atļauju saņemšanai, kas ievērojami vienkāršos to saņemšanas procesu. Tiek plānots pieņemt divpusēju lēmumu, lai pierobežas atļaujas tiktu izsniegtas uz 2 gadiem, Latvija un Baltkrievija pie tā jau strādā. Jau šogad Vladimirs Kļimovs gatavojas apmeklēt daudzus sava konsulārā apgabala reģionus.

Autores foto