„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Latvijas estrādes dziesmu izpildītāji aicināti piedalīties konkursā

 

 

Līdz šī gada 15.martam estrādes dziesmu izpildītāji no Latvijas tiek aicināti pieteikties dalībai konkursā – atlasē “Daugavpils - Vitebska ‘2015”, kas norisināsies Daugavpilī šī gada 29.martā.

 

Vislatvijas jauno izpildītāju atlases konkurss Daugavpilī tiek organizēts jau vairākus gadus. Tajā tiek noteikti labākie dziedātāji, kuri pārstāvēs Latviju Baltkrievijas prestižajā starptautiskajā mākslu festivālā „Slāvu bazārs Vitebskā 2015” („Славянский базар в Витебске 2015”), kas šī gada jūlijā norisināsies jau 24.reizi. Atlases konkursā dalībniekus vērtēs starptautiska, kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir arī Vitebskā rīkotā festivāla direkcijas pārstāvji. Jaunie mākslinieki tiks vērtēti divās vecuma grupās: bērnu grupā (vecumā no 7 līdz 12 gadiem) un jauniešu grupā (vecumā no 18 līdz 31 gadiem). Katrā vecuma kategorijā saņēmušais visaugstāko žūrijas vērtējumu, tiks izvirzīts dalībai Starptautiskajā bērnu mūzikas vai Jauno izpildītāju konkursā Vitebskā.

 

Atlases konkursu “Daugavpils - Vitebska ‘2015” rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Starptautiskā mākslu festivāla (Slāvu bazārs Vitebskā) direkciju. Tā kā konkursā Vitebskā, kas izceļas ar stabilām tradīcijām un augstu māksliniecisko kvalitāti, piedalās dalībnieki no vairāk nekā 20 dažādām pasaules valstīm, arī atlases konkursā Latvijas dziedātājiem ir jāpārvar spēcīga konkurence, ko savā laikā ir paveikuši tādi populāri dziedātāji, kā Dainis Skutelis, Samanta Tīna, Emīls Balceris u.c.

 

Konkursa nolikums un pieteikuma anketa atrodama Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes mājas lapā www.kultura.daugavpils.lv.