„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Sandis Ulpe ir gatavs kāpt mūzikas Everestā

Pirms septiņiem gadiem visa Latvija ar aizturētu elpu sekoja līdzi pirmajiem „Koru kariem”. Daugavpils „Oranžā kora” uzvara daudziem jauniešiem deva ne tikai atpazīstamību, bet arī drosmi turpināt mūziķu gaitas. Ne vienas vien meitenes sirds meta kūleņus, kad uz skatuves kāpa simpātiskie Latgales puiši, tostarp staltais Sandis Ulpe. Kādu laiku pēc šova viņš bija „nolīdis pagrīdē”, bet nesen ar jauniem spēkiem meties mūzikā un, iespējams, drīzumā mēs atkal dzirdēsim viņa vārdu.  

Vecmāmiņas mudināts, Sandis piedalījies estrādes dziesmu jauno izpildītāju konkursā „Latgales zvaigznīte” un starptautiskajā bērnu estrādes konkursā „Saules stariņi”. Vienā no tiem viņu pamanījusi diriģente Terēzija Broka un uzaicināja mācīties Daugavpils mūzikas pamatskolā. Tobrīd 12 gadus vecais lauku zēns vēl nebija gatavs pārcelties uz patstāvīgu dzīvi pilsētā. Kad pēc pāris gadiem kārtējā konkursā Sandi atkal uzrunājusi cienījamā diriģente, viņš pieņēmis lēmumu mēģināt un iestājās viņas vadītajā kordiriģēšanas nodaļā Daugavpils mūzikas vidusskolā. „Viņa bija mana pirmā profesionālā skolotāja, kas ievirzīja uz pareizā ceļa, par ko esmu viņai ļoti pateicīgs. Terēzija Broka man bija vairāk nekā pedagogs - īsta mamma, un ne tikai man vien,” ar lielu sirsnību viņš atceras savu pirmo skolotāju. Sandis atzīst, ka ar pedagogiem viņam ļoti paveicies, jo mācījies arī pie Jevgeņija Ustinskova un Regīnas Petkevičas, kuri ir ne tikai profesionāļi savā jomā, bet ļoti sirsnīgi, izprotoši cilvēki, kas vienmēr palīdzēs un atbalstīs.

Pašlaik viņš apgūst vokālu pie Ilonas Bageles, kas esot stingra skolotāja un lielisks cilvēks. Pērn iestājies Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātē, studē par solo dziedāšanas pedagogu. Sandis reāli redz sevi strādājam skolā un esot jau nolēmis meklēt darbu Daugavpils mūzikas vidusskolā. Viņš vēlētos strādāt individuāli ar jauniešiem, jo tad esot lielākas iespējas kaut ko iemācīt.

Viņa ikdiena ir piesātināta. Dzied jauktajos koros „Latgale” un „Daugava”, vīru korī „Forte”, dzied Daugavpils teātra izrādē „Īsa pamācība mīlēšanā”, spēlē basketbolu un 15. vidusskolas komandas sastāvā piedalās Daugavpils čempionātā. Brīvajā laikā dzied baznīcās – galvenokārt Nīdermuižā, tā esot sirdslieta kopš bērnības.

Visu rakstu lasiet 13. februāra numurā.