„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.0 °C
apmācies

Latvijas mākslinieku darbu izstādes skatāmas Daugavpilī

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, gaidot pavasari, tika atklātas četras savdabīgas izstādes, kurās savus darbus apmeklētājiem piedāvā vairāk nekā divi desmiti talantīgu Latvijas gleznotāju un fotomākslinieku.

Pie ieejas izstāžu sektorā apmeklētājus sagaida milzīgi pusotru metru augsti portreti un tajos attēloto cilvēku acis itin kā ieskatās katra dvēselē, sacenšoties saprast, kāds cilvēks tagad stāv iepretim. Visi Vijas Zariņas darbi tapuši 2015. gadā, visiem portretiem ir vārdi.

Vija nāk no lielas mākslinieku ģimenes, četri no viņiem apvienojuši savas personālās izstādes projektā „Četras izstādes”. Taču darbi liecina, ka Vija, Kaspars, Paula un Marta ir patstāvīgi savos radošajos meklējumos. Skatoties vienas ģimenes locekļu darbus, redzamas radošās domāšanas atšķirības un līdzības.

Pagājušajā gadā aizsaulē aizgājušās mākslinieces Martas Zariņas-Ģelzes darbu izstāde saucas „Asaru kolekcija”. Tā ir meistares piemiņas godināšana un vienlaikus saistība ar faktu, ka cilvēki raud pie M. Rotko gleznām.

Visu rakstu lasiet 20. februāra numurā.