„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Višķu pansionātā strādāja suņi - terapeiti

Višķu sociālās aprūpes centrā noslēdzās bezmaksas suņu terapijas jeb kanisterapijas nodarbības, ko rīkoja Daugavpils biedrība „ODIN/VITA” sadarbībā ar Latgales reģiona dzīvnieku mīļotāju centra kanisterapijas speciālistēm Antoņinu Nackeviču un Natāliju Kovaļonoku un brīvprātīgajām Irinu Ivanovu, Irinu Kuprijanovu un Irēnu Ļutaju.

Biedrības „ODIN/VITA” vadītāja Nataļja Demjaņenko „Latgales Laikam” pastāstīja, ka pāris reizes mēnesī kanisterapijas speciālistes un brīvprātīgās uz centru atveda savus mīluļus Kiru, Žoriku, Arčibaldu, Džepiju un Niku. Suņi varēja uzturēties klientu istabās, kur sirmgalvji dzīvniekus glāstīja un baroja. Tāpat sirmgalvjus iepriecināja suņu demonstrētie triki un apgūtās komandas.

Suņu terapiju izmantoja 30 klienti, viņi atzina, ka suņi viņu dzīvē ienesuši prieku, daži sirmgalvji teica, ka zāles dzerot retāk.

Suņu terapija jeb kanisterapija notika par biedrības „ODIN/VITA” projekta „Uzticies sunim!” līdzekļiem, tos ar portāla „Ziedot.lv” starpniecību piešķīra VAS „Latvijas valsts meži”.

Tagad biedrība ir uzrakstījusi jaunu projektu. Ja to atbalstīs, suņu terapijas nodarbības Višķos turpināsies.