„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Rihards Eigims: „Sodīja un sodīs tos, kas nepiekrīt partijas politikai”

Saeimā tiek aktīvi apspriesti argumenti „par” un „pret” atklātai balsošanai Valsts prezidenta vēlēšanās. Deputātu viedokļi atšķiras. Par līdzšinējās kārtības – aizklātas balsošanas saglabāšanu iestājas arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Saeimas deputāts Rihards Eigims, kurš ievēlēts no ZZS, pamatoja partijas pozīciju šajā jautājumā un izklāstīja savu redzējumu par tautas vēlēta prezidenta ideju.

ZZS neatbalsta atklātu balsojumu Saeimā par Valsts prezidenta kandidatūrām. "Cilvēks nespēj atklāti paust savu viedokli, ja viņš ir par vienu kandidatūru, bet frakcijas sēdē tiek nosaukta cita. Aizklāta balsošana ļauj deputātam bez sekām izdarīt savu izvēli un pieņemt lēmumu, kas atšķiras no frakcijas norādītā. Ko tur slēpt – sodīja un sodīs tos, kas nepiekrīt partijas politikai," atklāj deputāts. 

R.Eigims uzskata, ka ir vajadzīgs visas tautas vēlēts Valsts prezidents: "Taču ir viens ļoti svarīgs moments. Vēlēt prezidentu ar tām pilnvarām, kādas viņam ir pašlaik, ir bezjēdzīgi. Pašlaik Valsts prezidents vairāk ir nomināla figūra, bet, ja viņam tiktu piešķirtas noteiktas pilnvaras, tam jau būtu cita jēga. Tāpēc, pirms pieņemt lēmumu par tautas balsošanu, ir jāveic vairākas likumdošanas procedūras, kas piešķir Valsts prezidentam lielākas pilnvaras un patstāvību lēmumu pieņemšanā."

Visu rakstu lasiet 20. februāra numurā.