„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Pateicās donoriem par dzīvību

Līksniete Lidija Grigorjeva, kura jau pārkāpusi sešdesmit gadu slieksni, ir asins donore no 16 gadu vecuma. Viņa bija starp tiem 82 Daugavpils un Ilūkstes novada donoriem, kurus 17. februārī sveica Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils un Ilūkstes novada komiteja un abu novadu pašvaldības. SK izpilddirektore Skaidrīte Davne godināta ar Daugavpils novada pašvaldības Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu.

Kad Lidija Grigorjeva asinis ziedoja pirmo reizi, viņa nenojauta, ka pēc daudziem gadiem viņu glābs citu donoru asinis. Lidija smagi cieta ugunsgrēkā, viņa palika dzīva pēc vairākām asins pārliešanām, donori viņai ziedoja arī asins plazmu. Pati Lidija asinis ir nodevusi 128 reizes, šobrīd viņa četras reizes gadā nodod tikai asins plazmu. „Pati piedzīvoju, kā donori glābj dzīvību. Viņi saziedoja ne tkai asinis, bet arī zāles Cilvēkiem ir jāpalīdz, un donors palīdz, ziedojot asinis,” teica Lidija.

Interesanti, ka par donoriem ir kļuvuši ne tikai mediķi, bet arī pagastu pārvaldnieki, sociālie darbinieki un citu nozaru ļaudis, tāpat desmitiem ģimeņu šo kustību uztur jau divās trīs paaudzēs. Arī tovakar koncertējošajos kolektīvos Kalkūnes pagasta sieviešu vokālajā ansamblī „Pērles” un Kalupes Eiropas deju kopā -- darbojas donores. Suminātie dalībnieki saņēma pateicības, dāvanas un ziedus.

Visu rakstu lasiet 20. februāra numurā.