„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Kērlings meklē savu vietu Daugavpilī

Jau vairāk nekā mēnesi Daugavpils ledus hallē kērlinga gudrības apgūst cilvēki ar īpašām vajadzībām - ratiņnieki. Cilvēkiem ar ierobežotām iespējām ir jāgrūž akmens ar speciālu nūju, slīpēšana ar birsti nenotiek, bet ir redzams, ka mēneša laikā, trenējoties divas stundas nedēļā, dalībnieki ir daudz iemācījušies.

Nodarbības notiek reizi nedēļā, trešdienās, no pl. 9.00 līdz 11.00, tās ir bezmaksas un paredzētas invalīdiem. Invalīdu sporta kluba aktīvists Francis Valters, kurš īstenojis kērlinga ideju, pastāstīja savu situācijas redzējumu: „Es esmu no Daugavpils, daudz ceļoju, pēc tam atgriezos. Sarunā ar ratiņnieku Andreju Šatreviču radās ideja par kērlingu. Nodomāju – kāpēc gan ne. Viss ir iespējams – apsēdos, uzrakstīju, piezvanīju, painteresējos, sazinājos ar federāciju. Pakāpeniski viss sāka īstenoties, federācija izrādīja pretimnākšanu, piešķīra inventāru (viens akmens maksā aptuveni 600 eiro, ir vajadzīgi 16). Pilsēta piešķīra ledu. Tā no vienkāršas idejas iznāca rezultāts. Mēnesi trenējoties, izveidojās komanda, cilvēki pakāpeniski nāk klāt. Plānojam aizbraukt uz sacensībām Rīgā. Latvijā Jelgavā un Rīgā ir piecas invalīdu komandas, ceru, ka izdosies nostiprināties arī Daugavpils komandai.

F.Valters aicina visus interesentus (ne tikai cilvēkus ar īpašām vajadzībām), kuri interesējas par kērlingu, uz treniņiem ledus hallē trešdienās no pl. 9.00 līdz 11.00. Franča kontakttālrunis – 25317887.

Visu rakstu lasiet 27. februāra numurā.