„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Izstāde Latgales glezniecības un keramikas labākajās tradīcijās

Māla mākslas centrā Daugavpilī atklāta pazīstamā Latgales mākslinieka Oskara Jansona izstāde, kas veltīta meistara 65 gadu jubilejai. Reizē ar gleznām izstādīta arī studijas „Latgale” tradicionālajā tehniskā veidotā keramika.

Visiem izstādes apmeklētājiem šķita, ka Latgales ainavu sižetu un keramikas salikums izstādē ir ļoti veiksmīgs. Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Giptere atzīmēja, ka mākslinieka gleznas, tāpat kā Latgales keramika, jau sen rotā muzeja izstāžu zāles, savukārt pilsētas domes pārstāvji atgādināja meistaram, ka pilsētas pašvaldības telpās ir tukšas dažas sienas – tās gaida viņa darbus.

Oskaram Jansonam joprojām ir daudz radošu ideju, viņš paļaujas uz dievpalīgu: „Kamēr Dievs dos, strādāšu.”

Mākslinieku sveica daudzi draugi, kolēģi no Saules skolas, kur viņš kādreiz strādāja, bet tēlnieks Ivo Folkmanis atcerējās, kā, pateicoties Oskaram Jansonam, Daugavpils teātra aktieri, iestudējot izrādi „Līnis murdā”, uzzināja, kāda ir īsta mākslinieka darbnīca.