„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Daugavpilī varētu tapt jauns tramvaja maršruts

Februāra vidū uzņēmums „Daugavpils satiksme” izsludināja iepirkumu tramvaja līnijas pārbūves tehniskā projekta izstrādei.

Konkursa uzvarētājam ir jāizstrādā tehniskais projekts esošo tramvaja sliežu rekonstrukcijai posmā no 18. novembra un Vienības ielas krustojuma līdz Stacijas ielai (ieskaitot apli un strupceļu), kā arī posmam no Parādes ielas līdz cietoksnim, ieskaitot apli. Projektā ietilpst 11 krustojumu rekonstrukcija, pieturu, kabeļa līnijas un kontakttīkla ierīkošana posmā no uzņēmuma „Daugavpils satiksme” līdz depo Jātnieku ielā.

Būs jāizstrādā tehniskais projekts tramvaja sliežu pagrieziena izbūvei Ventspils un 18. novembra ielas krustojumā pilsētas centra virzienā, lai nākotnē nodrošinātu tramvaju kustību no Jaunās Forštates līdz pilsētas centram.

Kad tehniskais projekts būs gatavs, uzņēmums sāks meklēt finansējuma avotus, lai īstenotu ieceres līdz 2020. gadam. Atgādinām, ka tramvaja maršruta ierīkošana uz Jauno Forštati ir iekļauta Daugavpils attīstības plānā 2014.—2020. gadam. Zem jaunā transporta mezgla viadukta (Latgales iela) jau ir paredzēta josla tramvaja līnijai, kas pagaidām apsēta ar zāli.