„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Vismīļākā rotaļlieta bērnam ir māmiņas darinātā

Paguvusi pāris gadus izbaudīt sūro darba maizi ārzemēs, Svetlana Pitrāne kopā ar draugu Vadimu nolēma atgriezties abu dzimtajā Krāslavā un meklē iespējas sevi realizēt tepat. Viņa ir pārliecināta, ka visu var panākt, ja vien ir stipra vēlēšanās. Iedvesmojusies no savas mazās meitiņas Sofijas, Svetlana darbojas radošajā jomā – darina mazuļiem mīkstās rotaļlietas un citas praktiskas lietas. Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra stendos starp daudzu citu amatnieku darbiem ir arī Svetlanas rokdarbi, kurus atpazīt nav grūti, jo daudzus rotā jauks pūcītes tēls. Tas radies nejauši, saucot mīlināmajā vārdā meitiņu.  

Svetlana uzskata, ka arī Krāslavā var atrast sev nodarbošanos, tamdēļ nav jābēg prom no Latvijas. Viņasprāt, Krāslava ir ideāla pilsēta māmiņām ar bērniem, tā ir sakopta, klusa un droša, te darbojas divi bērnudārzi, notiek dažādi kultūras pasākumi. Blakus ir Daugavpils ar vēl lielākām iespējām, kurp Svetlana sapņo kādreiz sūtīt savu meitiņu uz daiļslidošanas nodarbībām. Arī pašai bērnībā paticis slidot, ziemā uz skolu ņēmusi līdzi slidas, ar kurām pusceļā slidinājusies pāri Persteņa ezeram.

Svetlana sākusi darināt dažādus rokdarbus gaidāmajam mazulim, tie tika pamanīti un tos pieprasīja arī citas jaunās māmiņas. Tā Svetlanai radās doma dalīties savā pieredzē, tāpēc mēģinājusi piedalīties pašvaldības projektu konkursā jauniešiem ar ideju par radošo māmiņu klubiņa izveidi. Diemžēl viņas iecere netika atbalstīta, jo konkursa vērtētāji uzskatījuši, ka Krāslavā nav tik liela dzimstība un līdz ar to arī jauno māmiņu nav daudz. Svetlana gan ir citās domās un šo ieceri nav atmetusi, bet ar māmiņām sazinās sociālajos tīklos.

Visu rakstu lasiet 27. februāra numurā.