„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.9 °C
apmācies

No sievietes vadošā amatā vienmēr tiek prasīts vairāk

„Jebkuram vadītājam ir jābūt drosmei uzņemties atbildību un nebaidīties pieņemt lēmumus,” uzskata Inga Goldberga, kura kopš pērnā gada rudens ir Daugavpils domes izpilddirektore. Pirmo reizi pašvaldības vēsturē šis amats ir uzticēts sievietei. Inga smaidot bilst, ka viņu nebiedē atbildība par pilsētas lielo saimniecību, jo arī ikdienā bieži tieši sievietes esot tās, kas uzņemas galvenās rūpes un atbildību par ģimeni un tās vajadzībām, šajā gadījumā atšķiras vien mērogs.

„Nopietni runājot, lēmums pieņemt šo izaicinājumu nenācās viegli un nebūt ne ātri. Pārliecību par spējām deva iepriekš uzkrātā lielā pieredze dažādos atbildīgos, tajā skaitā vadošos amatos. Pret nostājās dabiska vēlme darīt kaut ko skaistu un sievišķīgu,” saka Inga. Visvairāk darbā viņu saista tieši daudzveidība un sarežģītu jautājumu risināšana, kam sievišķība nevar būt par šķērsli.  

Inga ir pārliecinājusies, ka sievietei parasti paiet daudz ilgāks laiks, kamēr tevi pieņem, ieklausās, sāk respektēt. Nesens gadījums licis vēlreiz par to pārliecināties. "Kādu laiku atpakaļ uz tikšanos ieradās cienījamu kungu delegācija no zināma Latvijas uzņēmuma. Liels bija viņu apjukums, izpilddirektora krēslā sastopot sievieti. Es cenšos to uztvert filozofiski un ar smaidu. Retais zina, ka esmu arhitekte un orientējos arī tehniskās lietās. Esmu ievērojusi, ka tas, ko var atļauties neizdarīt vīrietis savā darbā, sievietei analoģiskā situācijā nekad netiks piedots. Bieži par to pašu darbu vīrietis saņem arī labāku atalgojumu. Neesmu feministe, bet diemžēl šādu piemēru nācies sastapt pietiekami daudz," saka izpilddirektore.

Visu rakstu lasiet 6. mata numurā.