„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Slimnīcas valdes locekļi sniedz dažādu informāciju

Šādu secinājumu var izdarīt, pamatojoties uz Daugavpils domes vadības teikto preses konferencē. Pagājušajā nedēļā pilsētā tika izplatīta informācija, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā slēgšana draudot neiroloģijas nodaļai, kurā ārstē insulta slimniekus.

Nodaļā ir tikai 2,5 neirologu slodzes, ārsti strādā līdz spēku izsīkumam, jauno speciālistu nav. „Informācija par to tika saņemta, acīmredzot, kādā intervijā vai sarunā no Intas Vaivodes, kura ir viena no valdes locekļiem,” teica domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. „Taču mēs pēc tam tikāmies ar citiem valdes locekļiem (tiesa, viņš ir viens – Reinis Joksts), apspriedām situāciju. Jā, ir problēmas, kuras ir jārisina, bet nevajag teikt, ka pie mums ir krīzes situācija. Par slimnīcu veidojas ne visai labs sabiedrības viedoklis.” J. Dukšinskis atzīmēja, ka tā ir slikta tendence – risināt jautājumus nevis ar pašvaldību, slimnīcas līdzdibinātāju, bet publiski izteikt savas bažas.

Pašvaldība turpinās risināt problēmu, un ne tikai ar neiroloģijas nodaļu, jo ārstu trūkst gandrīz visās. Viens no risinājuma veidiem jau darbojas – ar stipendiju palīdzību pašvaldība piesaista rezidentus, kuri pēc studiju beigām piecus gadus nostrādās Daugavpilī. „Veselības komisija izskata šos jautājumus, bet, ņemot vērā viedokli, kas beidzamajos piecos gados ir izveidojies pilsētā, mēs zaudējam pat tos speciālistus, kuri atbrauc pie mums no citurienes. Uz citām Latvijas vietām viņi dodas nelabvēlīgas vides, nevis darba algas dēļ,” uzsvēra domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. Gan viņš, gan izpilddirektore Ilga Goldberga uzskata, ka Daugavpilij kompleksi un vērienīgi jāreklamējas kā draudzīgai, labvēlīgai un konkurētspējīgai darba un dzīvesvietai, uzsverot visas priekšrocības. Pašvaldība šobrīd plāno tam pievērst vislielāko uzmanību.