„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Tranzīta ielas remontu pabeigs līdz pilsētas svētkiem

Pavisam drīz 18. novembra ielā Daugavpilī sāksies rekonstrukcijas noslēguma posms. Tiks mainīts asfalta segums posmā no Mēness ielas līdz pilsētas robežai.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja, ka uzvarētājfirma noteikta jau pagājušajā gadā – tas ir uzņēmums „Ošukalns”. Lai remontdarbus paspētu pabeigt līdz pilsētas svētkiem jūnija sākumā, tiem jāsākas jau drīz – kad sāks darboties asfalta rūpnīca. Sākotnēji minētais posms bija izslēgts no projekta, bet vēlāk to atkal iekļāva.

A.Pudāns komentēja arī problēmu, ar kuru saskaras autovadītāji, izbraucot „ieplaku” tūlīt aiz 18. novembra un Valkas ielas krustojuma. Šeit stipra lietus vai sniega kušanas laikā veidojas milzīgas peļķes, kas appludina braucamo daļu, un filtrakas, kas uzstādītas rekonstrukcijas laikā, netiek galā ar tik lielu ūdens daudzumu. Projektētāji novērsīs problēmu, izveidojot izdūrumus zem braucamās daļas, un savienos akas ar lietus ūdens kanalizāciju.

Kopumā A. Pudāns vērtēja projektu pozitīvi, tiesa, ne viss remontdarbu laikā ritēja gludi, dažkārt kliboja projekta izpildes kvalitāte. Ņemot vērā, ka remonta laikā satiksme 18. novembra ielā netika pārtraukta, viss ir noritējis labi.

Šogad vēl tiks ieklāts bruģis starp tramvaja sliedēm posmā no Marijas līdz Pumpura ielai, kā arī labiekārtoti daži trotuāri.