„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

BFC „Daugavpils” gatavojas nevis izdzīvot, bet tiekties uz augšu

Pirmās kārtas spēli Latvijas futbola virslīgas jaunajā sezonā komanda BFC „Daugavpils” aizvadīs mājās 14. martā pl. 15.00 stadionā „Celtnieks”, tiekoties ar „Jelgavu”.

10. martā notika komandas prezentācija. Ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem tikās kluba vadība, treneris un jaunie spēlētāji. Komandas sastāvs ir kļuvis spēcīgāks. Debijas sezonā bija runa par izdzīvošanu, bet jaunajā jau tika spriests, kāpēc gan komandai nenospraust augstākus mērķus, līdz pat iekļūšanai Eiropas kausu izcīņā.

Komandā „Daugavpils” jaunajā sezonā būs astoņi jauni spēlētāji. Daugavpils futbola līdzjutējiem daudzi no viņiem jau ir zināmi. Edgars Vērdiņš un Vitālijs Dubrovskis ir Daugavpils sporta skolas audzēkņi, kas ilgu laiku trenējušies Ventspilī. Trīs daugavpilieši – Ēriks Kokins, Jans Radevičs un Jevgeņijs Nerugals -- pārnākuši no „Daugavas” (Daugavpils), kura nesaņēma licenci dalībai virslīgā.

Kluba valdes loceklis Aleksandrs Isakovs akcentēja „netīrā” futbola apkarošanu: „Šie trīs futbolisti iepriekšējās sezonās pārstāvēja „Daugavu”, kas bija iesaistīta skandālos par sarunātām spēlēm. Pirms līguma noslēgšanas mēs ilgi runājām par šo tēmu – ja mums radīsies aizdomas, ka kāds sācis netīras spēlītes, viņam komandā nebūs vietas. Federācija sākusi stingri sekot, lai futbols būtu „tīrs”, un mēs to pilnībā atbalstām. Mēs paņēmām futbolistus, pirmkārt, tāpēc, ka viņiem uzticamies. Mēs redzam, ka viņi ir labi iekļāvušies mūsu komandas spēlē un kļūst par tās daļu”.

Tīs futbolisti ir leģionāri. Šajā sezonā kluba nacionālais sastāvs ir dažāds – francūzis Jans Gugels, portugālis Migels Sids un japānis Tomoki Fudžikava.

Visu rakstu lasiet 13. marta numurā.