„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Palika bez punktiem, bet spēle vieš optimismu

14. martā sākās Latvijas futbola virslīgas čempionāts. BFC „Daugavpils” savā laukumā tikās ar 2014. gada čempionāta bronzas medaļu ieguvējiem – FK „Jelgava” futbolistiem. Pagājušajā sezonā daugavpiliešiem nebija izdevies atņemt zemgaliešiem nevienu punktu.

Atšķirībā no iepriekšējā čempionāta, šo turnīru „Daugavpils” sāka ar zaudējumu. Vienīgos vārtus daugavpilieši zaudēja 36. minūtē, precīzs bija Boriss Bogdaškins.

Preses konferencē treneri apsveica sakarā ar sezonas sākumu. „Jelgavas” galvenais treneris Vitālijs Astafjevs: „Daugavpils ir futbola pilsēta, cīnīties ar tās komandām nekad nav bijis vienkārši. Salīdzinājumā ar pērno gadu, „Daugavpils” sniegums ir uzlabojies.

Ar spēles rezultātu esmu apmierināts, jo iznākums varēja būt gan mūsu, gan „Daugavpils” labā, bīstamas situācijas veidoja abas komandas. Sezonas pirmajās spēlēs vienmēr ir liels emocionālais pacēlums, dažbrīd tās ir visai haotiskas, tāpēc esmu apmierināts, ka spēlē ar tik sarežģītu pretinieku izdevās izcīnīt trīs punktus.”

BFC „Daugavpils” galvenais treneris: „Pastāv uzskata, ka pirmās spēles ir ļoti emocionālas, maz kas izdodas, bet es par mūsu komandu šodien to nevaru teikt. Daugavpilieši labi pārvaldīja bumbu, veidoja momentus. Salīdzinājumā ar pērno gadu, komandas attīstība ir labi redzama visiem. Mani kā treneri apmierina tas, ko futbolisti šodien parādīja laukumā.

Rezultāts it negatīvs, bet čempionāta sākumā ir pāragri runāt par kaut kādām priekšrocībām. Triju punktu var arī nebūt, bet ir daudz piemēru, kad komanda pavāji sāk turnīru, toties pabeidz to lieliski. Panākumus no spēlētājiem gaidu ne tikai es, bet arī līdzjutēji. Ir pamats optimismam."