„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.9 °C
daži mākoņi

Divi dzied vienu dziesmu

Pazīstamais duets Inga Mazure un Normunds Liepiņš martā rīko radošās darbības 15 gadu jubilejas koncertus. Raksturojot sadarbību, abi uzsver, ka viņiem padodas divatā labi nodziedāt vienu dziesmu.

Viss sācies 1995.gadā, kad komponists Andris Eriņš meklēja, kas varētu iedziedāt viņa dziesmas. Viņš Ingai jautājis, vai viņa zinot kādu vīrieti, ar kuru varētu dziedāt duetā. Inga iedomājusies, ka  ar Normundu varētu saskanēt balsis.

Normunds toreiz spēlēja grupā „Non Divisi”, kas bija piedalījusies „Vecā Ratiņa”, vēlāk - Latvijas šlāgeraptaujā. Kad Inga uzrunāja, grupa gāja jau uz norietu, turklāt tas bija laiks, kad uz koncertballēm vairs neaicināja lielus mūziķu sastāvus. Normunds ar Ingu ierakstīja pirmo kaseti, tad viņa kopā ar grupu „Non Divisi” nodziedāja pirmo kāzu balli, un abi sapratuši, ka jāstrādā kopā.

Inga saka: "Protams, mēs pārstāvam un popularizējam Latgali. Esmu īsta latgaliete, mans tēvs ir piedzimis Kaskānos Kārsavas pievārtē, bet mamma - Liuziniekos pie Viļāniem, viņi mani izloloja burvīgajā Adamovā." Normunds piebilst, ka pat Kurzemē cilvēki lūdz, lai dziedot latgaliešu valodā, viņiem tā patīk un šķiet eksotiska. 

Jaunajā albumā "Munai Latgolai" visas dziesmas vieno latgaliešu valoda, tās ir dažāda stila, Ata Auzāna un Eināra Lipska aranžējumā. Burvīgās latgaliešu tautasdziesmas Ilonas Rupaines un Guntras Kuzminas apdarē palīdz dziedāt  Rēzeknes 5. vidusskolas popgrupas. Šim albumam ir vislielākais dziesmu skaits -- 16.

Visu rakstu lasiet 27. marta numurā.

Foto: Oskars Jūra