„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.6 °C
daži mākoņi

Konkursā "Superpuika 2015" otro vietu izcīna daugavpilietis Daniels Siļčonoks

24. martā spraigā cīņā par „Superpuika 2015” titulu uzvaru guva Eduards Rāzna no Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas. Otro vietu izcīnīja Daniels Siļčonoks no Daugavpils 16. vidusskolas, bet trešo vietu – Kristaps Glazeikins no Tukuma 2. pamatskolas.

 Konkursa finālāpiedalījās 10 pusaudži no visiem Latvijas reģioniem. Lai kļūtu par Superpuiku, konkursa dalībniekiem bija jāpierāda veiklība un izturība fizisko pārbaužu trasē, jāuzmeistaro putnu būrītis, radošajā uzdevumā ne tikai jāsagatavo fotogramma, bet arī jāspēj novērtēt citu puišu radošo veikumu, jāprot iekurināt ugunskuru, lai pārdedzinātu slapju auklu un jāiziet labirints.

 Konkursa uzvarētājs tika noteikts četru uzdevumu vērtējumu kopsummā. Daugavpils 16. vidusskolas skolnieks Daniels Siļčonoks ir viens no retajiem Daugavpils puišiem, kas konkursa 24 gadu vēsturē stāvējis uz goda podesta. No pirmās vietas ieguvēja Eduarda Rāznas Danielu šķīra mazāk par 6 punktiem. Daniels brīvajā laikā nodarbojas ar karatē, bet skolā mīļākais mācību priekšmets ir matemātika. Konkursā „Superpuika” piedalījās, jo gribēja pārbaudīt savas spējas.

 Konkurss „Superpuika” ir ikgadējs pasākums, kas pulcē apķērīgus un azartiskus 11 – 12 gadus vecus pusaudžus no visas Latvijas. Konkursu jau 24. reizi organizēja Tehniskās jaunrades nams Annas 2. Konkursa uzdevumi ir ļoti vispusīgi, dodot iespēju dalībniekiem pierādīt savas spējas un prasmes gan fiziskajos un erudīcijas uzdevumos, gan arī amatniecības radošajos un tehniska rakstura uzdevumos. Tieši tāpēc šis ir Latvijas mērogā unikāls konkurss.

 Konkursa finālā piedalījās arī divi puiši no Rīgas Hanzas vidusskolas - Mārtiņš Mazurs un Aleksandrs Jermolajevs, Haralds Rauls Slišāns no Tukuma 2. pamatskolas, Deivids Struckis no Alūksnes novada vidusskolas, Edijs Vaivods no Preiļu 1.pamatskolas, Markuss Krīgers no Jelgavas novada Staļģenes vidusskolas, Leonards Prudāns no Salas vidusskolas.

Fotogrāfijas no konkursa fināla apskatāmas šeit.

 Konkursa fināls būs skatāms raidījumā Re:TV kanālā 2015. gada 4. aprīlī plkst. 19:30 – 20:30.

 Nākamgad konkurss „Superpuika” svinēs 25. gadu jubileju. Jau šobrīd aicinām pieteikties 2003. un 2004. gadā dzimušus zēnus, lai rudenī uzsāktu cīņu par 2016. gada Superpuikas titulu. Pieteikšanās šeit.