„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

Pamesta māja ir pārtapusi par mākslas objektu

Daugavpils novada Kalkūnes pagasta Kalkūnes ciematā tukša dzīvojamā māja Komunālajā ielā ir pārtapusi par mākslas objektu - logu un durvju vietā ir zīmējumi.

Bijusī Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere, šobrīd Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes Kultūras mantojuma daļas vadītāja Brigita Madelāne „Latgales Laikam” pastāstīja, ka, pēc mūžībā aizgājušās Kalkūnes pagasta vēstures pazinējas Astrīdas Petaško stāstītā, savulaik šajā divstāvu koka ēkā dzīvojis Kalkūnes spirta brūža grāmatvedis. Dokumentālas liecības par to gan nav atrastas. Savukārt ēkas jaunais īpašnieks, kurš bija to pārņēmis jau mūsdienās, ir pazudis. Ja viņš dažu gadu laikā neatradīsies, māju pārņems valsts.

„Mēs uzskatām, ka māja, kura ir uzcelta ar lielu cieņu pret koku un koka arhitektūru, ir jāsaglabā. Tāpēc pagājušajā gadā „Muzeju nakts” priekšvakarā Špogu mūzikas un mākslas skolas un tās Kalkūnu filiāles audzēkņi izveidoja logus - zīmējumus. Arī durvju vietā ir uzlikts zīmējums. Latvijā ir daudz labu piemēru, kā mākslinieki var paildzināt mūžu unikālām būvēm. Šī dzīvojamā māja patiešām ir labs koka būvniecības paraugs,” pastāstīja B. Madelāne.