„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Nāves un ugunsgrēka iemesli pagaidām nav skaidri

18. martā Lielajā ielā Judovkā, Daugavpilī dzīvojamās mājas ugunsgrēkā aizgāja bojā ģimene – septiņgadīgā Jeļena un viņas vecāki. Ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu pulksten 19.22. Dažās minūtēs ugunsdzēsēju brigādes ieradās notikuma vietā un sāka dzēst liesmas.

Ugunsnelaimes vietā līdzcietīgie pilsētnieki ir aizdeguši sveces, nolikuši ziedus, pie sienas, kurai no karstuma nolupusi krāsa, piestiprinātas nokopētas melnbaltas fotogrāfijas. Vienā meitene smaidot skatās objektīvā, otrā viņa ir kopā ar māti. Divas fotogrāfijas – divi aizgājušas dzīves mirkļi.

Judovkā kaimiņiem atliek vien minēt, kas tad īsti noticis. Kāpēc ģimenei nav izdevies izkļūt no mājas? Vēl nebija vēls, maz ticams, ka kāds būtu gulējis. Pēc sarunas ar mikrorajona iedzīvotājiem situācija nekļūst skaidrāka.

Kā paziņoja Valsts policijā, pašlaik ir noteikta ekspertīze nāves iemeslu un ugunsgrēka iemesla noteikšanai. Tikai pēc tās rezultātiem varēs precīzi pateikt, kas notika 18. marta vakarā.

Visu rakstu lasiet 27. marta numurā.