„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.3 °C
nedaudz mākoņains

Sapņi piepildās, ja pats tos īsteno

Ikreiz kāpjot uz skatuves, Latvijas Nacionālā baleta solistes Baibas Kokinas sirds iepukstas straujāk, jo īpaši savā dzimtajā pilsētā Daugavpilī. „Šeit ir īpašs siltums, jūtos ļoti gaidīta, noskatīties priekšnesumu atnākuši vecāki un draugi,” atzīst Baiba, kura 30. martā priecēja skatītājus ar savu dalību Daugavpils bērnu baleta studijas „Antre” jubilejas koncertā „Kad sapnis piepildās…”. Kopā ar savu kolēģi Viktoru Seiko viņa izdejoja pazīstamākos klasiskā baleta iestudējumu fragmentus un saņēma ziedu klēpi no mazajām baleta studijas dejotājām, kuras sapņo reiz kļūt par tikpat spožām baleta zvaigznēm kā Baiba.

Lieldienas Baiba ar ģimeni iecerējusi pavadīt Latgalē. Turklāt šogad svētkos iekritusi arī viņas dzimšanas diena – 6.aprīlis. Šajos pavasara svētkos viņa vienmēr cenšas iesaistīties visās tradicionālajās norisēs, dodas lasīt dažādas sūnas un lapiņas olu krāsošanai, ar bērniem iet rotaļās un meklēt visās pamalēs iepriekš rūpīgi noslēptās Lieldienu olas.  

Diemžēl Daugavpilī baleta zvaigznes uz skatuves iemirdzas ļoti reti. Pirms astoņiem gadiem Latvijas Nacionālās operas baleta trupa Daugavpilī viesojās ar D.Šostakoviča baletu „Gaišais strauts”, kurā Baiba Kokina dejoja galveno lomu – agronoma sievu Zinu. Vairāk cerību redzēt baletu ir Rēzeknes koncertzālē „Gors”, kur pērn bija skatāms „Riekstkodis”, bet maijā būs „Gulbju ezers”. Pirms nedēļas Rīgā pirmizrādi piedzīvoja baleta jauniestudējums – Aleksandra Glazunova „Raimonda”, kurā Baiba Kokina atveidoja titullomu. Arī līdz šim viņai uzticētas galvenās lomas, piemēram, Marija baletā „Riekstkodis”, līgava „Gulbju ezerā”, Turvelas kundze „Bīstamajos sakaros”, taču Baiba atzīst, ka Raimondas loma ir smagākā no visām līdz šim izdejotajām. „Tā man nozīmē ļoti daudz, jo šī loma ir teju visa mana dzīve, mans prieks un mana laime, ka varu atrasties uz skatuves un dejot,” saka Baiba.

Visu rakstu lasiet 2. aprīļa numurā.