„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Lieldienās skanēja „Cālēnu” balsis

Otrajās Lieldienās Daugavpils novada kultūras centrs un Kultūras pārvalde rīkoja tradicionālo starpnovadu mazo vokālistu konkursu „Cāļu Cālis 2015”. Trīspadsmit bērni dziesmās stāstīja par māmiņu, lāčiem, ežiem, zaķiem, pelēm, saulīti, pavasari, miedziņu un paša sirsniņu.

Ar galveno balvu „Cāļu Cālis 2015” godalgots viens no jaunākajiem „cālēniem” - trīs gadus vecais Jānis Zuģickis no Daugavpils. Viņš braši nodziedāja par ezīti un mīļo māmiņu. Zēna māmiņa Inese pastāstīja, ka Jančuks dziesmas iemācījies bērnudārzā kopā ar skolotāju Irinu Kožokaru. Ārpus dziedāšanas un bērnudārza gaitām viņam vēl patīk šķirstīt grāmatas par tehniku, pētīt traktorus un mašīnas.

Savukārt Estere Šņepste no Riebiņu novada godalgota ar „Ritmiskākā Cāļa” balvu, bet Gustavs Briška no Preiļu novada kļuva par „Skatuviskāko Cāli”. Ar žūrijas speciālo balvu apbalvota Gustava novadniece Romija Estere Trizna. Arī citi dziedošie „cālīši” Monta Pupiņa (Ilūkstes novads), Ervīns Rafails Ustinskovs (Daugavpils), Violeta Hucka un Darija Petrova (Daugavpils novads), Santa Baldiņa un Barbara Gendele-Nunesa (Krāslavas novads), Evita Vagale (Vārkavas novads), Julianna Stremjanova un Rafaela Repša-Kondratjeva (Aglonas novads) saņēma balvas.

Visu rakstu lasiet 10. aprīļa numurā.