„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.8 °C
skaidrs laiks

Jauniešiem pieejams ES atbalsts izglītības un darba iegūšanai

Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Latvijā Inna Šteinbuka, viesojoties Daugavpilī, stāstīja jauniešiem par iespējām izmantot ES līdzekļus izglītības un nodarbinātības jautājuma risināšanai. Sākot ar šo gadu Eiropā arī plānots ieviest t.s. Junkera investīciju plānu, kas paredz ES ekonomikai trīs gadu laikā piesaistīt investīcijas vismaz 315 miljardu eiro apmērā.

„Krīzes dēļ visā Eiropā pieaudzis bezdarbs, jo īpaši jauniešiem. Piemēram, Grieķijā un Spānijā katrs otrais jaunietis nestrādā un nemācās. Latvijā apmēram 50 000 jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem nestrādā un neapgūst arodu, tostarp 13 000 jaunieši tieši Latgalē, kas ir ceturtā daļa no visiem Latvijas nenodarbinātajiem jauniešiem,” stāsta I. Šteinbuka. Šīs problēmas risināšanai ES izveidoja īpašu fondu, kurā Latvijai paredzēti 66,7 miljoni eiro programmas „Jauniešu garantijas” īstenošanai līdz 2020. gadam. Lai arī programma sākusi darboties jau pērn, vairums Latvijas jauniešu nezina par tās eksistenci, tāpēc ir uzsākta informatīva kampaņa ar mērķi izglītot jauniešus par tās iespējām.

Visu rakstu lasiet 10. aprīļa numurā.