„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+3.9 °C
apmācies

Mēs rakstām sevi Dziesmu svētkos

Kopā ar daudziem tūkstošiem Latvijas skolēnu ceļu uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem sāk arī projekta „Mēs rakstām sevi Dziesmu svētkos” dalībnieki - bērni un jaunieši ar speciālām vajadzībām. Projektā piedalās bērni un jaunieši no trīsdesmit sešām speciālās izglītības iestādēm un organizācijām. Pirmie savus vārdus ceļā uz Svētkiem 9. aprīlī ierakstīja dziedošie un dejojošie bērni un jaunieši no Madonas, Valmieras, Jūrmalas, Cēsīm un vēl pieciem Vidzemes novadiem.

Projekta norise sastāv no diviem posmiem, no kuriem pirmais posms ir Novadu svētki, kas ietver koncertus, fotoizstādes un kopmēģinājumus noslēguma pasākumiem Rīgā Dziesmu un deju svētkos, kuru laikā tiek respektēta dalībnieku tiekšanās pēc labiem rezultātiem, nepieciešamība pēc pašizpausmes, vēlēšanās būt Svētkos un kopā ar visiem radīt skaisto. Nākamie Novadu svētki norisināsies 16. aprīlī Daugavpilī, 23. aprīlī Liepājā un 30. aprīlī Rīgā. Otrais posms būs XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki šā gada jūlijā, kad plānots dalībnieku koncerts un radošās darbnīcas Vērmanes dārzā, līdzdalība svētku gājienā un dziedošo bērnu un jauniešu līdzdalība noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuras plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes. Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100 000 skolēnu, bet jūlijā uz Rīgu dosies aptuveni 37 000 dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.