„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Radošā izaugsme ikvienam

Daugavpilī darbojas biedrība “Radošā KasTe”, kur pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem ir iespēja radoši un pilnvērtīgi attīstīties. Radošās iztēles attīstība bērniem veicina loģisko domāšanu un informācijas uztveri, kā arī attīsta bērnu kopumā. Turklāt bērniem tiek piedāvāta iespēja savas uzkrātās zināšanas un pieredzi nodot un parādīt saviem ģimenes locekļiem kopīgi rīkotajos pasākumos. Nupat tika svinētas Lieldienas, kur bērni ar vecākiem dziedāja, kopīgi veidoja neparastas olas, noskaidroja stiprākās un tālāk ripojošās olas īpašnieku, kā arī piedalījās citās “Radošās KasTes” rīkotajās atrakcijās.

Par tradīciju ir kļuvušas ikmēneša pasaku dienas un neparastās darbnīcas bērniem no 3 līdz 10 gadu vecumam. Bērni šajos pasākumos var izpausties zīmējot, veidojot, radot, pārstāstot stāstus vai pasakas, dziedot, dejojot un spēlējot vienkāršus mūzikas instrumentus radošu pedagogu uzraudzībā. Šie pasākumi bērniem ļauj mēģināt un eksperimentēt, kas sagatavo viņus turpmākajai dzīvei.

Tāpat katru nedēļu notiek muzikāli attīstošās nodarbības bērniem jau no 6 mēnešu vecuma līdz 7 gadiem.   Nodarbībās bērni tiek mudināti ieklausīties, sadzirdēt atšķirīgo un līdzīgo, spēt pašiem sajust mūziku, spēlēt vienkāršus instrumentus un skaņu rīkus, dziedāt un dejot, kas ir svarīgi priekšnosacījumi bērnu vispusīgai un harmoniskai attīstībai.

          Visās nodarbībās un pasākumos bērni mācās komunicēt sava starpā, attīsta savas runas spējas un asina prātu. Nav mazsvarīgi, ka bērni netiek dalīti grupās pēc dzimtās valodas, tādējādi etnisko minoritāšu bērni paralēli var apgūt arī latviešu valodu. Tikmēr vecāki nodarbību laikā var veltīt laiku sev. Savukārt bēbju grupu māmiņas pēc nodarbības „Radošajā KasTē” var kopīgi atpūsties, dzerot tēju, daloties savā pieredzē un radot jaunas idejas.

         

Papildu informācija:

Baiba Pankjāne

Biedrība “Radošā KasTe”

Vienības iela 40-1a, Daugavpils

e-pasts: radosa-kaste@inbox.lv