„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.9 °C
daļēji mākoņains

Jaunie Daugavpils uzņēmēji aicināti pieteikties grantu programmai IMPULSS

Swedbank un Daugavpils dome izsludinājusi pieteikšanos grantu programmas IMPULSS konkursam uzņēmējdarbības vides veicināšanai Daugavpilī. Programmas mērķis ir ne tikai sekmēt jaunu uzņēmumu veidošanos un attīstību Daugavpilī, bet arī radīt jaunas darba vietas un stiprināt nozares, kas pilsētai stratēģiski nozīmīgas. Jaunie uzņēmēji aicināti konkursa pieteikumus iesniegt līdz šī gada 31.jūlijam, plkst. 15.00 Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamentā (304.kabinetā, K.Valdemāra 13, Daugavpilī). Grantu ieguvēji būs zināmi šī gada oktobrī un grantu apguves laiks noteikts līdz pat 12 mēnešiem pēc līguma noslēgšanas ar pašvaldību.

 „Daugavpils ir nozīmīgs ekonomiskās izaugsmes centrs reģionā, mūsu pilsētā ir daudz enerģisku cilvēku. Tāpēc ir liels prieks palīdzēt ar idejām bagātiem pilsētniekiem, kuri saista savu nākotni ar Daugavpili. Tā ir pašvaldības galvenā interese, lai tiktu radītas jaunas darba vietas, kas dotu impulsu visas pilsētas ekonomiskajai attīstībai. Protams, atbalstam jābūt krietni lielākam biznesa veiksmīgai uzsākšanai. Bet bieži nepieciešams pavisam neliels atspēriens, no kā sākas ceļš uz priekšu, uz plaukstošu uzņēmumu. Jānis Lāčplēsis, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs.

 “Klātbūtne un uzņēmējdarbības vides veicināšana reģionos ir viena no Swedbank prioritātēm. Mēs arvien tiecamies būt vistuvāk mūsu klientiem – kā privātpersonām, tā arī uzņēmējiem. IMPULSS ir lieliska iespēja tiem, kuri nesen kā spēruši pirmos soļus uzņēmējdarbībā, vai vēl tikai plāno realizēt savu biznesa ideju. Dalība grantu programmā ir iespēja ne tikai saņemt atbalstu finansējuma veidā, bet arī vērtīgu pieredzi. Vēlu veiksmi visiem, kuri ir savas pilsētas patrioti un redz savu uzņēmējdarbību šeit – Daugavpilī!” uzsver Māris Mančinskis, Swedbank valdes priekšsēdētājs Latvijā.

 Atbalstāmās izmaksas vienam uzņēmumam noteiktas līdz pat 75% apmērā, kas veido līdz 7000 eiro. Kopējais pieejamais finansējuma apjoms šajā kārtā ir 57 000 eiro, no kuriem 80% sedz pilsētas dome, bet 20% - Swedbank. Grantu programmai IMPULSS var pieteikties fiziskas personas, kas plāno veikt komercdarbību Daugavpils teritorijā un šeit deklarējušas arī savu dzīvesvietu. Tāpat pieteikumus var iesniegt arī uzņēmēji, kuri līguma slēgšanas dienā reģistrēti LR Uzņēmumu reģistrā ne ilgāk kā divus gadus, kuri apņemas uzņēmējdarbību veikt Daugavpilī un kuru juridiskā adrese reģistrēta šajā pilsētā (vai arī - kuri granta piešķiršanas gadījumā apņemas to darīt).

 Iegūto grantu jaunie uzņēmēji var izmantot tādu izdevumu segšanai kā tehnikas vai iekārtu iegādei, kas tieši saistīta ar ražošanu vai pakalpojumu sniegšanas procesu, interneta mājas lapas izveidei, dažādu specifisku licenču iegādei, specifisku datorprogrammu iegādei vai izstrādei, darbinieku apmācībai, preču zīmes reģistrācijai, patentu reģistrācijai, kā arī ražošanas prototipu izstrādei.

 

Plašāka informācija par pieteikšanos grantu programmai IMPULSS:

Vladimirs Nadeždins

mob tālr. 29131876

e-pasts: vladimirs.nadezdins@daugavpils.lv

 

Edvards Sargsjans

e-pasts: edvards.sargsjans@daugavpils.lv