„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Aicinājums pieteikties ikgadējām CSDD velosipēdistu sacensībām „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2015”

Lai uzlabotu skolēnu zināšanas par satiksmes drošību un ceļu satiksmes noteikumiem, jau 22.reizi CSDD rīko konkursu jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem – „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2015” un aicina skolēnus, kuri ir 10-12 gadus veci, pieteikties dalībai tajā.

Katru gadu CSDD organizē Latvijas skolēniem īpašas sacensības, to mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību un vairot skolēnu izpratni par to. Visiem dalībniekiem jādemonstrē gan savas teorētiskās, gan praktiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem, jāprot sniegt pirmā palīdzība, jāpārzina velosipēda tehniskā uzbūve, kā arī jāveic praktiskie uzdevumi velosipēda vadīšanā.

Kā katru gadu, sacensībās norisināsies trijās kārtās un tajās var piedalīties skolēni, kas dzimuši no 2003.-2005.gadam. Pirmās kārtas sacensības, kopskaitā 32, no 10.aprīļa līdz 27.maijam notiks Latvijas reģionos. Tās sāksies Tukumā un noslēgsies Gulbenē. Otrā kārta jeb Latvijas fināls notiks no 5.-6.jūnijam un tajās piedalīsies komandas, kuras ieguvušas augstāko vērtējumu sava reģiona pirmās kārtas sacensībās. Savukārt trešā kārta jeb Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensības notiks no 3.-6.septembrim, Vīnē, Austrijā, kurās piedalīsies Latvijas fināla uzvarētājkomanda.

Lai kļūtu par sacensību dalībniekiem, skolēniem jāizveido komanda, kurā ir seši dalībnieki – trīs meitenes un trīs puiši, jāizdomā komandas nosaukums un mājaslapā http://www.berniem.csdd.lv/index.php/satiksmes-drosiba/reg/konkursi jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa. Komandas dalībai sacensībās jābūt saskaņotai ar skolotāju vai citu pieaugušo, bet uz sacensībām ir jābūt līdzi parakstītam skolas apstiprinājumam par konkrētās komandas un skolēnu dalību Jauno satiksmes dalībnieku forumā. Katru komandu uz sacensībām pavada viens vai divi pieaugušie – skolotāji vai vecāki.

Sīkāka informācija par pasākumu CSDD satiksmes drošības portālā bērniem un jauniešiem: http://www.berniem.csdd.lv/index.php/satiksmes-drosiba/reg/konkursi.

Jauno satiksmes dalībnieku forumu organizē CSDD, sacensību satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru, kas vairāku gadu garumā ir CSDD izglītības projektu partneris. Sacensības rīko biedrība „Par stipru Latviju”, tās tiek finansētas no OCTA, bet atbalsta – Latvijas Automoto biedrība.