„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Bibliotēku nedēļa piedāvā plašu pasākumu programmu Daugavpils publiskajās bibliotēkās

No 20. līdz 26. aprīlim Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) un tās sešas filiāles aicina visus interesentus uz ikgadējās Bibliotēku nedēļas pasākumiem. Šogad Bibliotēku nedēļas vadmotīvs ir – “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!”. Saskaņā ar šo moto Daugavpils publiskās bibliotēkas piedāvā pilsētniekiem plašu pasākumu programmu, kas ļaus labāk iepazīt bibliotēku darbu. Ikviens interesents varēs pārliecināties, ka vietējās bibliotēkas iet kopsolī ar laiku – paplašina savu pakalpojumu klāstu, atjauno krājumu un meklē jaunas iespējas uzrunāt savus lietotājus, sniedzot viņiem vērtīgu un bagātīgu kultūras pieredzi.

 22. aprīlī Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks atklātas divas fotoizstādes – “Logs uz neredzamo/neredzīgo pasauli” un “Latgales bibliotekārs – radošuma avots”. Izstāžu apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties daudziem svešajā neredzīgo cilvēku pasaulē un iepazīt bibliotekāra profesijas dažādās šķautnes.

 Laikā no 21. līdz 24. aprīlim pamatskolas skolēni tiek aicināti uz LCB, lai iepazītos ar grāmatniecības vēsturi un unikālām grāmatām no LCB krājuma – vecāko, jaunāko, lielāko, mazāko, vieglāko, smagāko u.tml. Vidusskolēni varēs ieskatīties LCB vēstures lappusēs, iepazīties ar tās darbību mūsdienās, kā arī uzzinās par bibliotēkā pieejamajiem elektroniskajiem resursiem un to izmantošanas iespējām mācībās un pētnieciskajā darbā.

 Sākot ar 20. aprīli, LCB un tās filiāles piedāvās jaunu pakalpojumu praktisku nodarbību “Planšetdators – tas ir vienkārši”. Nodarbības laikā jebkurš interesents varēs apgūt planšetdatora lietošanas pamatus – elektronisko grāmatu lasīšanu, informācijas meklēšanu internetā, sociālo tīklu lietošanu, videozvana funkcijas izmantošanu, mūzikas klausīšanos, filmu skatīšanos utt. Apmācība notiks grupās. Pieteikšanās LCB vai tās filiālēs, vai arī pa tālruni 654 76343.

 Arī LCB filiāles Bibliotēku nedēļas ietvaros piedāvā saviem lietotājiem virkni interesantu pasākumu. Pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas vecuma bērniem tiek piedāvātas bibliotekārās stundas, kuru laikā bērni tiks iepazīstināti ar bibliotēku, tās vēsturi un lietošanas noteikumiem, piedāvātajiem pakalpojumiem un plašo grāmatu klāstu. Pieaugušajiem lasītājiem tiks piedāvāti literārie vakari par latviešu tautas dižgaru Raiņa un Aspazijas dzīvi un daiļradi, kuru laikā skanēs dzejas lasījumi un risināsies sirsnīgas sarunas par izlasīto.

 Turklāt visās LCB filiālēs tiks uzsākts lasītveicināšanas projekts “Grāmatu starts”, kura laikā trīsgadīgi bērni tiks pirmo reizi iepazīstināti ar bibliotēku un tajā pieejamajām grāmatiņām un spēlēm. Projekta izskaņā tā dalībnieki saņems dāvanā grāmatu, mugursomiņu un mīksto rotaļlietu – projekta simbolu pūčulēnu, savukārt vecākiem tiks piedāvāta brošūra par kopālasīšanu ģimenē un bērnu lasītprieka veicināšanu.

 Sīkākas ziņas par Bibliotēku nedēļas pasākumiem Daugavpils publiskajās bibliotēkās pasākumu programmā. Gaidām visus interesentus Bibliotēku nedēļas pasākumos!