„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Kabatlakatiņos sabira prieka asaras

Sestdiena, 11. aprīlis, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā bija īpaša ar to, ka pirms izstādes slēgšanas mākslinieku Zariņu trio kopā ar mākslas kritiķi, izstāžu kuratori Ingu Šteimani stāstīja, kā tapa mākslas projekts „Četras izstādes” jeb četras personālizstādes -- Vijas Zariņas „Portreti”, vīra Kaspara Zariņa „Simptomi”, meitas Paulas Zariņas „Apziņas” un meitas Martas Zariņas-Ģelzes „Asaru kolekcija”.

Vija Zariņa darbus „Portreti” uzgleznoja speciāli projektam „Četras izstādes” Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Viņa atzinās, ka, atbraucot uz Daugavpili pirms gada, viņas pirmā doma bija uzgleznot pierastās ainavas. Taču meitas Martas nāve pārvērta dzīvi, arī domas par ainavām. „Sapratu, ka mans uzdevums bija uztaisīt mūsdienīgu, modernu portretu, tādu, kādu mēs to varētu nesajaukt ar citu laiku un situāciju. Es sāku ar sev tuviem cilvēkiem -- ar manu ģimeni un tuvākajiem draugiem. Sāku ar Martas portretu. Kad atklāju un uzgleznoju viņas acu skatienu, es apstājos gleznot ausis, vaigu, tas man likās mazsvarīgi. Martas portrets ir zilā krāsā, jo zilā ir viņas mīļākā krāsa," stāsta Vija Zariņa.

Visu rakstu lasiet 21. aprīļa numurā.