„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.6 °C
apmācies

Lauksaimniecības zemes pirkšanu izskata komisija

Katru gadu pieaug darījumu skaits ar lauksaimniecības zemi. Kopš pagājušā gada nogales šos darījumus ir jāizskata pašvaldībās ar lauksaimniecības zemi veikto darījumu tiesiskuma uzraudzības komisijā. Šāda komisija strādā arī Daugavpils novada domē, to vada izpilddirektores pirmā vietniece Ināra Natarova.

Saskaņā ar grozījumiem likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos”, komisijā ir jāvēršas tad, kad ir noslēgts darījums par lauksaimniecības zemes iegādi, „Latgales Laikam” uzsvēra I. Natarova. Fiziskajām personām, kurām lauksaimniecības zemes kopējā platība pirms un pēc darījuma nepārsniedz 10 ha, bet juridiskajām personām -- 5 ha, komisijas lēmums nav vajadzīgs. Tāpat komisijā nav jāvēršas tad, ja persona lauksaimniecības zemi manto vai ja lauksaimniecības zemes īpašnieks to dāvina vai atsavina laulātajam, pirmās un otrās pakāpes radiniekam (bērniem, mazbērniem).

Visu rakstu lasiet 24. aprīļa numurā.