„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

„Laima” dejā ir mūžīgi jauna

Ar interesantu deju programmu Daugavpils teātrī 22. aprīlī Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „Laima” nosvinēja 60. dzimšanas dienu.

„Laimas” mākslinieciskais vadītājs Elmārs Belinskis un horeogrāfs Jānis Butkevičs koncertā bija iekļāvuši trīs deju programmas. Deju vainags „Riti, riti” guva atzinību 1997. gadā starptautiskajā teātra festivālā „Dzeltenais dzenis”. Toreiz „laimieši” dejoja atjaunojamajā Mārtiņa Lutera katedrālē. Dejotāji uzsvēra, ka debesis un zeme, sieviete un vīrietis, saule un cilvēks, tāpat kā deja, ir radošā mijiedarbībā jau no pasaules pirmsākumiem.

Svētku programmas „Rīgai 800” ietvaros Dailes teātrī rādītā „Laimas” programma „Pi Dīveņa gari goldi” (2001) atklāj cilvēka gara, jūtu, domas dziļumu, kādu izdzīvojam Ziemas saulgriežos, sapņojot sirds ilgotos sapņus.

Bet jubilejas koncerta izskaņas trešā daļa „Pavasaris”, ko „laimieši” iestudējuši pagājušajā gadā, skatītājos atmodināja ilgas pēc pavasara, kas šobrīd dabā ir mazliet aizsnaudies. Baroka laikmeta un šodienas Parīzes dejas un mūzika radīja romantisku gaisotni.

Visu rakstu lasiet 24. aprīļa numurā.

Komentāri

28.04.2015 11:37
dejotājs
Kad "Laima" pēdējo reizi ir piedalījusies deju kolektīvu skatēs? Brīnums kā šis deju kolektīvs bija ticis pēdējos Dziesmu un deju svētkos. Kauns!
24.04.2015 22:48
drūmais vecis
Laimas kā tādas sen jau nav. Un nevajag pavāju atskaites koncertu saukt par jubileju!!Ja tur nebūtu Butkeviča, atskaite vispār nesāktu. Tik nozīmīgā jubilejā bija jābūt vismaz L.Petrovam, L.Poselim, R.Ērmanei, kaut kādai informācijai par Laimas vēsturi. Šie cilvēki pat netika pieminēti, kur nu vēl ielūgti.. Nu, ja! Jubileja ir cītīgi jāgatavo, bet kas to darīs?? Vieglāk ātri izdalīt papīrīšus , un cauri! Šajā ziņā tiešām malači, kā izteicās čebureks. Agrākie dejotāji jau sen neiet uz šādām jubilejām. Un kas izdomāja Laimas nosaukumu???? Jubilejas rīkotāji nezina pat to. Apslinkuši DU darbinieki, ka tik nozīmīgas jubilejas rīkošanu nodod Beļinska rokās. Viņa stilā arī iznāca. Malači!
24.04.2015 17:21
čebureks
Ko tad jūs gaidījāt? Trīs pilnīgi jaunas daļas? Tas ir milzu darbs. Malači :)
24.04.2015 13:07
mmmmmmmmmm...
"Laima" nespēja pārsteigt.Vismaz šoreiz noteikti nē.