„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Lielās talkas dalībnieku skaits aug, bet atkritumu mazāk nekļūst

25. aprīlī notiks tradicionālā „Lielā talka 2015”, kuras mērķis ir padarīt Latviju tīrāku. Kā pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes speciāliste Kaspars Laizāns, jau nedēļas sākumā tika reģistrēti vairāk nekā 60 pieteikumi, t. i., gandrīz par 30% vairāk nekā pērn. Tā kā pieteikumus pieņēma līdz 23. aprīlim, gaidāms, ka nedēļas laikā dalībnieku kopējais skaits kļuva vēl lielāks.

Aktīvas ir skolas, privātfirmas, pašvaldības uzņēmumi. Tiks sakopta visa pilsēta. Tradicionālās sakopšanas vietas – ezeri, ūdenstilpes, Daugavas krasts, cietokšņa teritorija. Saraksts ir garš.

Visnetīrākās vietas ir Ruģeļos, bijušā garāžu kooperatīva „Draudzība 2” teritorijā, Tukuma un Užvaldas, Siguldas un Dobeles ielas krustojums. Atkritumu kaudzes ir uz to iedzīvotāju sirdsapziņas, kuri ir raduši izmest tos, kur ērtāk, nevis aiznest uz atkritumu konteineriem. Netīrs ir arī Stropu, Gubiščes ezera, Ruģeļu ūdenskrātuves krasts. Nezin kāpēc atpūtnieki uzskata, ka savākt savus atkritumus ir slikts stils.

Savākto atkritumu apjoma dinamika turas vienā līmenī. Iespējams, to daudzums var pieaugt, jo palielinājies to vietu skaits, kur tiks savākts visvairāk atkritumu.

Visu rakstu lasiet 24. aprīļa numurā.