„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.9 °C
apmācies

Turiet staltu muguru!

Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25. gadadienas svinības ar koncertu Vienības namā 3.maijā ievadīja Zemessardzes 51.kājnieku bataljona vīru ansamblis ,,Dobeles zemessargi". Un gluži tāpat kā visur citur, arī Daugavpilī koncerta noslēgumā vīriem izdevās piecelt kājās visus klausītājus.

Pēc koncerta ansambļa vadītājs, zemessardzes seržants Artūrs Reiniks par to pasmaida, jo pavisam nesen pārsteigti bijuši pat Rīgas kultūras darbinieki, jo ansambļa vīru sirsnīgais, dzīvesprieka un humora pilnais koncerts VEF kultūras pilī licis sajūsmā celties kājās un aplaudēt pat snobiskajiem rīdziniekiem.

Artūram Reinikam veseli četri gadi ir saistīti ar Daugavpili. Viņš ir dzimis Ludzas pusē. Bērnībā ģimenē Artūrs runājis latgaliski un kādā intervijā pat atzinis, ka joprojām jūt sevī mutuļojam latgalieša asinis, kas velk uz  minorīgām noskaņām ar slāviskiem motīviem. Piecu gadu vecumā, kad viņa tēvu uzaicināja strādāt par kolhoza brigadieri Auros, pārcēlās uz Zemgali, kur pabeidza Dobeles vidusskolu un mūzikas skolas akordeona klasi, bet vēlāk iestājās Daugavpils Pedagoģiskā institūta Mūzikas pedagoģijas nodaļā.

Visu rakstu lasiet 8. maija numurā.