„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Vakara tirdziņš piedāvā stādus un pirmos gurķus

Vakara tirdziņš Daugavpilī atsāka darbu 6.maijā. Tajā varēja iegādāties Laucesas pagasta dārzeņu audzētāja Aleksandra Kondrovska-Kudrjavska audzētos gurķus, nolasītus pirms pāris stundām, kā arī Naujenes saimnieku Annas un Mihaila Zeļaniku sīpollociņus un ogulāju stādus, Tabores kokaudzētavas īpašnieces Lilijanas Žondas audzētos dekoratīvos stādus un Višķu jaunsaimnieka Māra Kursīša ābelītes, plūmes un ķiršus. Daugavpiliete Alla Šušinska, pērkot gurķus, teica, ka pavasarī gribas nogaršot jau mūsu pašu zemnieku izaudzēto. „Par vakara tirdziņu pastāstīja kolēģes. Strādāju tepat netālu, bieži nākšu un iepirkšos. Tā ir laba ideja -- tirgot pašu izaudzēto,” teica Alla.

Marija Rēķe, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Ilūkstes un Daugavpils novada uzņēmējdarbības konsultante, mudina lauksaimniekus doties uz vakara tirdziņu: „Tā ir laba iespēja pārdot to, kas aug paša dārzā, atrast sadarbības partnerus. Pilsētnieki saka, ka mūsu pašu zemnieku produkti ir garšīgāki, ekoloģiskāki. Aicinu visus apmeklēt vakara tirdziņu, tas strādā ērtā laikā - trešdienās un piektdienās no plkst.16.00 līdz 20.00, tā ka var paspēt iepirkties arī pēc darba.”

Visu rakstu lasiet 8. maija numurā.