„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Lūgšanu simts gadi

Daugavpils Svētās Dievmātes katoļu baznīcā 11.maijā daugavpiliete Janīna Stankeviča pateicības dievkalpojumā svinēja 100 gadu jubileju. Ticīgie, satiekot Janīnas kundzi, viņu uzrunā „pane Janīna”, jo jubilāre pieder poļu saimei, un pateicībā noskūpsta roku, ka viņa ir izaudzinājusi Latvijas Katoļu Baznīcas arhibīskapu metropolītu Zbigņevu Stankeviču.

Viņas dzīvojamajā istabā blakus svētbildēm ir novietotas gleznas. To autore ir pane Janīna. Interesanti, ka viņa sāka gleznot 90 gadu vecumā, bērni dāvināja krāsas, un mamma zīmēja uz papīra vai kartona. „Diemžēl, acīm vairs nav jaunības spēka, negleznoju vairs. Visas gleznas ir paņēmuši bērni, man palika tikai dažas -- kalni, kurus esmu redzējusi tikai fotogrāfijās, un dzimtā Krāslavas novada Pustiņas ezeru ūdeņi,” pastāstīja Janīnas kundze.

„Paldies māmiņai un tētiņam, kas mani bērnībā pieradināja pie lūgšanas. Mani simts gadi ir lūgšanu gadi. Tagad Dievam lūdzu, lai esmu Viņa cienīga arī mūžībā,” teica jubilāre.  

Visu rakstu lasiet 15. maija numurā.