„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Izglītības pārvalde sveica pedagogus un skolēnus

Daugavpils izglītības pārvalde ik gadu apbalvo labākos skolēnus, kuri guvuši labus rezultātus starptautiskajās, valsts un reģionālajās olimpiādēs, konkursos, kā arī guvuši panākumus sportā.

2014./2015. mācību gadā atzinību saņēma 165 skolēni, kuri uzvarēja un izcīnīja godalgotas vietas dažāda līmeņa olimpiādēs un konkursos. Daugavpils skolēniem labi padodas dabaszinātnes un humanitārās zinātnes. Priecē tas, ka gandrīz katrā skolā ir savi talanti.

No 165 skolēniem 97 izcīnījuši godalgotas vietas dažādās priekšmetu olimpiādēs, 54 guvuši panākumus sportā, 14 – profesionālu skolu audzēkņi, kuri guvuši panākumus starptautiskā līmenī.

Izņemot uzmanību, aplausus un ziedus, skolēni saņēma arī materiālu atbalstu. Par pirmo vietu olimpiādēs un konkursos skolēniem tiek piešķirta 70 eiro prēmija, par otro vietu – 50 eiro, par trešo – no 30 līdz 40 eiro. Daudzi skolēni mācību gada laikā gūst panākumus vairākos konkursos, tāpēc līdz kārtējā gada beigām, pateicoties savam prātam, krājkasītē ienāk līdz 200 eiro.

Nākamajā dienā, 13. maijā, tika sumināti pedagogi – 77 cilvēki. Pateicoties viņu pūlēm, Daugavpils skolēni veiksmīgi piedalās dažādos konkursos un olimpiādēs. Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pateicās skolotājiem par darbu, prasmi motivēt bērnus un veicināt viņu talantu attīstīšanu.