„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Ģimenē jāciena vienam otru un garšīgi jāpaēd

Vispirms ir mīlestība, pēc tam tā iesakņojas cieņā, un, protams, sievai ir jābūt labai saimniecei, jo vīram patīk garšīgi paēst. Tās ir tikai dažas no ģimenes dzīves receptēm, ko pauda Daugavpils novada pāri-jubilāri svētkos „Savij ap mani gadus”, kas notika 14. maijā Daugavpils novada kultūras centrā.

Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne, viņas vietniece Grieta Malnača un pasākuma vadītāji Anita Auzāne un Jurijs Losevs, šķiet, rakstot scenāriju, katru dzīvesstāstu bija izdzīvojuši kā savējo, tāpēc visi uzaicinātie pāri, kuri šogad svin kāzu jubileju amplitūdā no 10 līdz 58, īsajā sarunā par kopā būšanu atraisījās, neslēpa prieku un saviļņojuma asaras.

Divatā padarām visus darbus, atbalstām viens otru -- tāda bija skrudalieniešu, pensionēto skolotāju Jevgeņijas un Vladimira Osipovu atbilde, kā diviem cilvēkiem izdodas būt kopā jau 50 gadus. „Kad vīram prasīju, vai viņš atceras mūsu kāzu dienu, tad Vladimiram prātā bija todien nokārtotais kodolfizikas eksāmens. Mēs precējāmies, kad abi pabeidzām piekto kursu. Man eksāmeni bija jau aiz muguras, bet Vladimirs uz dzimtsarakstu nodaļu atskrēja pa taisno no eksāmena,” atminējās Jevgeņija. Vladimirs papildināja, ka viņu kāzu dienā precējās draugs, tāpēc kopīgie draugi bija jāpadala godīgi uz pusēm. Abi bija vienisprātis, ka viņu savstarpējās cieņas un mīlestības savienība ir tikpat stipra, kā pašu izloloto Latvijas vīnogu vīns.

Visu rakstu lasiet 19. maija numurā.