„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs aicina piedalīties Rainim un Aspazijai veltītās mākslas akcijās

 Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs aicina bērnus, jauniešus un pieaugušos piedalīties radošās aktivitātēs pasākumā „Saules ceļš”, kas veltīts Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gadam. Pasākums notiks Pedvāles parkā šī gada 3. oktobrī, un līdzās plašai svētku programmai un centrālajam notikumam – jauna vērienīga vides mākslas objekta atklāšanai –, paredzētas īpašas radošas aktivitātes, kurās aicināti iesaistīties visdažādāko vecumu interesenti, kopīgi radot mākslas darbus. Aktivitātes, kurās gaidīti visu vecumu dalībnieki no visas Latvijas, ir performance „Cilvēki – kalni” un akcija „Rainis zīmē ainavu”.

Rainim un Aspazijai veltītie svētki „Saules ceļš” notiks brīvā dabā Pedvāles parkā, ainaviski skaistā vietā ar skatu uz Abavas ieleju, kuru mēdz dēvēt arī par Kurzemes Šveici. Performances „Cilvēki – kalni” laikā dalībnieki uz brīdi varēs iejusties kalnu lomā un kopīgi veidot stāvošu figūru kompozīciju ainavā. Akcija „Rainis zīmē ainavu” ir iespēja ikvienam baudīt ainavas skaistumu un iemūžināt to zīmējumā vai gleznā, bet vēlāk savu darbu izstādīt kopīgā izstādē. Lai piedalītos šajās aktivitātēs, nav nepieciešama iepriekšēja sagatavotībā, galvenais ir interese iesaistīties mākslas procesā. Performancē „Cilvēki – kalni” un akcijā „Rainis zīmē ainavu” piedalīties aicināti bērni, jaunieši, pieaugušie, ģimenes, mākslas mīļotāji un profesionāli mākslinieki, vispārizglītojošās skolas, bērnu mākslas skolas un mākslas augstskolas.

Informācija par šiem pasākumiem un pieteikuma anketa atrodama Pedvāles muzeja mājas lapā: www.pedvale.lv sadaļā „Rainim un Aspazijai 150”.

Sekot pasākuma gatavošanai var Facebook lapā

https://www.facebook.com/events/828534520565297/

 

Plašāku informāciju var saņemt arī, rakstot uz e-pastu pedvale@pedvale.lv.