„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Modelēšanas pulciņā var pagatavot sapņu auto

Daugavpils bērnu un jauniešu centra „Jaunība” tehniskās modelēšanas pulciņš iesaistās visos centra un pilsētas pasākumos. Pulciņa vadītāja skolotāja Anfisa Labute saka, ka bērni ir apveltīti ar labu iztēli, tāpēc, vadoties no viņas sagatavotajām datorizdrukām, dzīvē, grāmatās un internetā sasmeltām zināšanām, prot sapņus pārvērst modeļos.

Zēni ir čaklākie pulciņa apmeklētāji. Modeļi, kas apskatāmi pulciņa klasē, pārsvarā pauž puiku sapņus. Bērni ir pagatavojuši sporta un modernas mašīnas, velosipēdus, motociklus, lidaparātus. Pulciņā ir arī dabas draugi, viņi var palepoties ar pašu darinātām skudrām, taureņiem, putniem. Iespējams, mūsdienu datorspēles un datoros zīmētās animācijas filmas dažiem puikām ir rosinājušas darināt kara tehniku.

Ar modelēšanu nodarbojas bērni no pirmskolas līdz pamatskolas 6. klasei. Pulciņā notiek arī vecāku un bērnu kopīgas nodarbības, bērniem līdzi darbojas vecāki un vecvecāki. Mazdēla Dariela Romana gaitām līdzi dzīvo vecvecāki Tatjana un Vitālijs.

Visu rakstu lasiet 22. maija numurā.