„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Skolēni prot glābt cilvēkus

Ar Daugavpils 12. vidusskolas komandas uzvaru beigušās starptautiskās pirmās palīdzības sacensības, kas notika 16. maijā Daugavpilī, Zemessardzes 34. artilērijas bataljona teritorijā.

Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komitejas valdes locekle, pirmās palīdzības pasniedzēja Marina Pučka „Latgales Laikam” pastāstīja, ka 12 komandām bija jāpievar 12 pārbaudījumi, tai skaitā bija jāpalīdz autoavārijā cietušajiem, alkohola pārdozētājiem, slīkstošajiem, muguras traumu guvušajiem.

Saskaitot punktus, tiesneši jau otro gadu pēc kārtas uzvaru piešķīra Daugavpils 12. vidusskolas komandai, otrajā vietā ierindojās J. Pilsudska Daugavpils Poļu valsts ģimnāzija un trešajā vietā -- Daugavpils 15. vidusskola.

Trešo reizi sacensībās piedalījās Baltkrievijas un Lietuvas skolēni, un šogad Vitebskas komanda bija otrā, bet trešie - Visaginas jaunieši.

Foto: H.Soldatjonoka