„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Ūdenstūristi atpūtās „Lielajā plostā”

Atpūta uz ūdeņiem nostiprina veselību, uzdāvina jaunus draugus un pielādē ar dzīvošanas un prieka spēku, tā pietiek visam gadam. To sarunās uzsvēra visas 13 komandas, kas 23. maijā Naujenes pagastā dabas parkā „Daugavas loki” Slutišķos piedalījās Vislatvijas ūdenstūristu saietā „Lielais plosts 2015”, ko trešo gadu rīkoja Naujenes pagasta sporta klubs „Beibuks”. Kopā ar Daugavpils, Jersikas, Rēzeknes, Rīgas, Ogres, Liepājas, Talsu, Smiltenes, Rojas komandām rosīgi atpūtās arī Ignalinas (Lietuva) un Smoļenskas (Krievija) ciemiņi.

Dienas pirmā puse, pielieta ar siltu, spilgtu sauli, pagāja krastā. Proti, komandas leca ar lecamauklu, brauca ar velosipēdu, ko „stūma” ar virvēm, lika ES valstu puzli, pievarēja kanoe, orientēšanās un tūrisma stafetes un cīnījās mininovusa turnīrā. Rokdarbnieki pielika roku Naujenes lielā musturdeķa tapšanā. Bet pēcpusdienā Daugavas ūdeņos startēja gan lielais plosts, gan kanoe un tūrisma laivu karavāna.

Visu rakstu lasiet 26. maija numurā.