„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Turpinās pieteikšanās Ģimenes kartes saņemšanai

Pirms diviem gadiem SIA „Hannu Pro” uzsāktais un Sabiedrības Integrācijas fonda atbalstītais projekts „Demogrāfisko pasākumu īstenošana Latvijā - daudzbērnu ģimenes kartes - Latvijas Goda ģimenes kartes ieviešana” esot sevi attaisnojis, jo izmantot iespēju saņemt dažādas atlaides un privilēģijas vēlas arvien vairāk ģimeņu.

Patlaban „3+ ģimenes karte” izsniegta vismaz 11 500 personām, un tā dod iespēju ģimenēm saņemt atlaidi gan grāmatnīcās un kultūras iestādēs, gan pērkot apģērbu, apavus, sporta preces, bērnu aprūpes piederumus, degvielu, gan arī maksājot par dažādiem pakalpojumiem. SIA „Hannu pro” projektu vadītāja Mudīte Krūmiņa pastāstīja, ka projektā ir iesaistījušies jau vairāk nekā 130 uzņēmumi, kas daudzbērnu ģimenēm piedāvā dažādas atlaides.

Noslēgti līgumi arī ar vairākām Latvijas pašvaldībām, tostarp Daugavpils pilsētas domi, taču pašvaldības iesaistījušās pasīvi, galvenokārt tikai atbalstot ar informācijas izplatīšanu savā teritorijā. Īpaša uzskaite pa reģioniem netiekot veikta, tāpēc viņa nevarēja pateikt, cik aktīvas ir Daugavpils un visas Latgales ģimenes. M. Krūmiņa atzīst, ka sākotnēji tas bijis paredzēts kā pilotprojekts līdz 2015. gada beigām, kura īstenošanai valsts piešķīrusi finansējumu, taču tas tikšot turpināts, tāpēc ģimenes var droši pieteikties kartes saņemšanai.

Visu rakstu lasiet 29. maija numurā.