„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Daugavpils un Latvija - mezglā uz mūžu

Mezglā sasieti Latvijas valsts un Daugavpils karogs, rotāts ar pilsētas ģerboni – tāds ir Daugavpils 740 gadu jubilejas logo, kuru šiem svētkiem darinājusi māksliniece Silva Linarte.

Bijusī Daugavpils pilsētas galvenā māksliniece un pedagoģe, kura jau gadus desmit aktīvai sabiedriskajai dzīvei pielikusi punktu, jūtas pagodināta, ka viņas darbs un pieredze joprojām ir novērtēta un pieprasīta. Arī pirms 15 gadiem viņa veidojusi pilsētas jubilejas logo, taču toreiz bijis cits laiks un vēsmas, gribējies ko filozofisku, modernu. Laika gaitā daudz kas ir mainījies, tāpēc uzdevums šķitis ļoti atbildīgs un sarežģīts. „Mainījušās arī manis pašas emocijas. Paraudzījos uz to no citas puses. Ir nākusi šī apjausma, cik daudz mums devusi neatkarības iegūšana. Prieks, ka mana paaudze to piedzīvoja, tāpēc šķita, ka jāsasien tas mezgls uz mūžu mūžiem – Latvija un Daugavpils. Tā ir vienotība, kopā būšana,” par savu ideju stāsta Silva Linarte.

Tikko šis darbs bija pabeigts, māksliniece saņēmusi vēl vienu piedāvājumu – veidot logo arī Latgales dziesmu svētkiem, kas iekļauts to karogā, kas šajos svētkos būs pirmo reizi. Šajā darbā māksliniece likusi goda vietā ziedu vainagu, kas ir neatņemama jebkuru dziesmu svētku sastāvdaļa.

Visu rakstu lasiet 5. jūnija numurā.