„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.7 °C
skaidrs laiks

Zarasi šovasar aicinās tūristus uz savu „Zivju paradīzi”

Ik pavasari mūsu kaimiņvalsts Lietuvas tuvākajā pilsētā Zarasos ar vērienu tiek atklāta jaunā tūrisma sezona, aicinot izmantot piedāvātās atpūtas iespējas ne tikai pašu iedzīvotājiem, bet arī kaimiņiem pāri robežai. Jāatzīst, ka Zarasi daugavpiliešiem jau sen ir iecienīta atpūtas vieta ar sakārtotām, labiekārtotām pludmalēm, sporta un izklaides iespējām, kā arī gardajiem cepelīniem.

Viesi var doties izbraukumā pa Zarasu ezeru ar modernu katamarānu, izstaigāt pirms četriem gadiem atklāto panorāmas ratu un gleznaino promenādi, kas stiepjas pusotra kilometra garumā gar Zarasu ezera krastu no skatu laukuma līdz Lielajai salai.

Zarasu rajona pašvaldības vadītājs Nikolajs Gusevs uzsver, ka Zarasus ir iecerēts veidot par kūrorta pilsētu un attīstīt tūrisma jomu, jo nedz rūpnīcas, nedz debesskrāpju būvniecība šai pilsētā neesot perspektīva. Apzinoties savas dabas bagātības, leiši nolēmuši tās izmantot tūristu piesaistei. Pērn pašvaldība uzsākusi vērienīga ES projekta īstenošanu vairāk kā 3 miljonu eiro vērtībā, kas paredz sakārtot infrastruktūru Zarasu ezera krastā.

Visu rakstu lasiet 12. jūnija numurā.