„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

“Dejas Anatomija” ar izrādi “Mežonīgā triloģija” viesosies Latvijas pierobežu ciematā Indrā

 

            Svētdien, 14. jūnijā plkst. 14.00, Indras Kultūras namā būs skatāma “Dejas Anatomijas” dokumentālā dejas izrāde “Mežonīgā triloģija”.

 

“Mežonīgā triloģija” portretē trīs valstu - Norvēģijas, Dānijas un Latvijas - kopienas pierobežu teritorijās, par galvenajiem jautājumiem izvirzot vietējo iedzīvotāju vērtības un vietas kā identitātes veidotājas. Izrāde pirmizrādi piedzīvoja 2014. gada augustā Marienhamnā (Somijā), savukārt Latvijas pirmizrāde notika šī gada janvārī, Arhitektūras un mediju centrā H2O 6.

 

Izrāde ir veidota kā triloģija, kuras pamatā ir dokumentēti iedzīvotāju stāsti un ikdienas dzīves epizodes, ko papildina radošās komandas gūtie iespaidi un vērojumi. Katra daļa atklāj spilgtākos vietējo iedzīvotāju identitātes veidojošos aspektus no vēsturiskā, politiskā, sociālā, kā arī klimatisko apstākļu un teritoriālā skatpunkta. “Mežonīgā triloģija” tapusi laikmetīgās dejas rezidenču programmas “Wilderness” ietvaros, 2013. gadā viesojoties Dānijas ciematā Toflundē un Norvēģijas pilsētā Hammerfestā, savukārt 2014.gadā apmeklēja Latvijas Austrumu pierobežas ciematu Indras.

 

Izrādes komanda: Elīna Gaitjukeviča, Agnese Bordjukova, Edgars Šļakota, Laima Jansone, Valentīns Nagibins, Raitis Ābele, Anda Skrējāne, Dāvis Burmeisters, Zane Estere Gruntmane, Kārlis Lapiņš, Rainers Kornhubers un Olivers Tarvids.

 

Producenti: Dejas Anatomija un PIGEON-BRIDGE

Līdzproducents: Ziemeļvalstu- Baltijas valstu dejas platforma “Kedja”

Sadarbības partneri: augstskola RISEBA un Arhitektūras un mediju centrs H2O 6, Indras Kultūras nams

 

Dejas kritiķe Inta Balode izrādi skatījās trīs reizes. Kāpēc? Atbildi sniedzot portālāJournal.dance.lv:

“ … izrāde ir kādokumentālāfilma. Tu skaties un ieskaties, domāun jūti, zini par autoru klātbūtni, bet vienlaikus kopāar autoriem esi pirmatklājējs (..) Viņi atdot vietu un godu trīs vietām, trīs vietu cilvēkiem un dabai. Un paņem dažus mirkļus sev, kad nav nekādu šaubu, kur tagad ir jāskatās. Viss rit savu gaitu. Trīs daļās. Un, par laimi, neviens no notikumiem, skatiem un cilvēkiem nekļūst var galveno varoni, protagonistu, simbolu visai tautai un cilvēcei. Neviens notikums nav lūzums, kulminācija, atrisinājums vai katastrofa. Un vienalga viss ir skaidrs.”

 

Izrādes viesizrādi Indrāatbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Izrāde notiks krievu valodā, ieeja brīva.