„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+11.1 °C
skaidrs laiks

„Kaimiņu” kuplajai saimei netrūkst optimisma

Braucot cauri Robežnieku pagastam, skatu piesaista paprāvs govju pulks, kas ganās aplokā pie pašām mājām. Iegrimušus ikdienas darbos, mājās satieku saimniekus Edgaru un Tatjanu Rakovskus. Saimnieks tobrīd mājas pagalmā remontē savu tehniku, saimniece rosās pa istabu, laukā starp pavasara puķu dobēm tekalē mazs meitēns – nepilnus trīs gadus vecā Karīna, kas ziņkārīgi uzlūko negaidīto viešņu. Atrāvusies no mācībām, vecāku mājās uz pāris dienām atgriezusies vecākā meita Iveta, lai palīdzētu vecākiem padarīt visus pavasara darbus. Vēl divas ģimenes atvases atrodas katrs savā mācību iestādē - vecākais dēls Andris pašlaik studē Viduslatgales profesionālās vidusskolas pēdējā kursā, bet vidējā meita Samanta mācās 3. klasē Robežnieku pamatskolā.

Rakovsku kuplo saimi pagastā slavē kā strādīgu un sabiedriski aktīvu. „Viņi nav no tiem, kas lūgs palīdzību, drīzāk paši to piedāvās, savā saimniecībā visu paveic pašu spēkiem,” saka pagasta priekšsēdētāja Ērika Gabrusāne. Dzīvojamā istabā uz sienas ierāmēts Krāslavas novada domes atzinības raksts, kas ģimenei piešķirts kā vieniem no pagasta labākajiem saimniekiem.

Visu rakstu lasiet 16. jūnija numurā.